Produse confiscate de inspectorii DSVSA şi 24 amenzi, în urma controalelor din mediul rural!

În perioada 10 mai-16 iunie, reprezentanţii DSVSA Bistriţa-Năsăud au efectuat 115 controale controale oficiale pentru verificarea modului de respectare de către operatorii din sectorul alimentar a condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor referitoare la comercializarea alimentelor in zonele rurale. Acţiunile de control au avut loc în 92 magazine alimentare şi 23 unităţi de alimentaţie publică.

„În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cum ar fi: mobilier degradat, neigienizat; spaţii frigorifice neigienizate; personal lucrător cu echipament de protecţie sanitară incomplet; lipsa termometrelor pentru  monitorizare temperaturii frigiderelor; lipsa vizelor periodice privind atestarea stării de sănătate a personalului lucrător; alimente cu ambalaje deteriorate si fără elemente de identificare; lipsa acţiunilor de dezinsecţie-deratizare; desfăşurarea activităţii de comercializare a produselor alimentare fără înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Pentru nerespectarea legislaţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale, din care 1 avertisment şi 24 amenzi, în valoare de 14.400  lei.  A fost retrasă de la comercializare şi dirijată către distrugere cantitatea de 101 kg produse neconforme în valoare de 651,89 lei”, menţionează directorul executiv Ioan Bogolin de la DSVSA BN.

În comunicatul remis redacţiei, se precizează că activităţile de obţinere şi vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare şi activităţilor de prelucrare, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare  de origine animală şi nonanimală se desfăşoară în baza certificatului constatator eliberat de ORC şi în baza documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor emis de DSVSA-judeţeană. Unitătile nou înfiinţate se vor înregistra sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în termen de 30 de zile de la înfiinţare.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5