ÎNTÂLNIREA DE PROIECT ERASMUS+ ”BLEND “ SEVILIA, SPANIA

Profesori din Salva, în Sevilia

Prof. Vasilica Găzdac

În perioada 7-8 Februarie 2019 în institutia CEIP San Jacinto Sevilia, Spania s-a derulat a doua reuniune transnationala pentru cadrele didactice din cadrul Proiectului Multilateral Erasmus+KA219 ,,Blending learning new digital” Îmbinăm învățarea noilor tehologii digitale No:2017-FR01-KA219-037364-6” la care au participat doua cadre didactice din cadrul Şcolii Profesionale ,,Tiberiu Morariu” Salva :prof. Găzdac Vasilica, prof. Puica Vasile. Proiectul Erasmus+ BLEND este un parteneriat strategic domeniul școlar cu durata de 36 de luni derulându-se în perioada 2017-2020.
La evenimentul de formare au participat un număr de 7 cadre didactice invitate , persoane de contact și directori ai instituțiilor de învățământ și echipa școlii gazdă. Celelalte şcoli partenere implicate în cadrul proiectului sunt: Ecole Simon Bolivar A, Paris, Franta –cordonator; Ecole Simon Bolivar B, Paris Franta; IC Francesco Petrarca Catania, Italia; ST.Austin’s Primary School Liverpool, Anglia; CEIP San Jacinto, Sevilia, Spania .
Proiectul B.L.E.N.D. are ca obiective construirea legaturilor durabile între școlile implicate referitoare la îmbunătățirea competențelor lingvistice și digitale, istoria și democrația europeană, arta și muzica, contribuția femeilor in STEM și marile descoperiri geografice.
Evenimentul a debutat cu vizitarea coltului Erasmus+,ceremonia festiva organizata de scoala gazda, atelierele de lucru derulate la Centrul de formare profesionala Sevilia pe tematica raportarii intermediare, planificarea activitatilor pentru urmatoarele 18 luni de proiect, planificarea evenimentelor de formare din Salva, Liverpool, Catania si Paris. S-a discutat despre schimburile de scrisori intre elevii scolilor partenere, despre tematica celui de-al doilea numar al revistei colaborative Blend, despre planurile de lectii centrate pe istoria europeana dar si despre conceperea unei harti digitale cu coduri QR pentru monumente reprezentative locale. Tematica aleasa pentru urmatoarele activitati este bogata cu accent pe STEM si marcheaza 500 de ani de la prima calatorie a lui Magellan in jurul pamantului.
Impactul social şi cultural al acestei întâlniri a fost marcat printr-o vizită de studiu în centrul orașului Sevilia prin vizite la Catedrala Sf.Maria,Piata Spaniei, Arena Taurilor si Expozitia Murillo de la Muzeul de Arte.
In cadrul atelierelor de lucru cu profesorii au fost discutate si importanta chestionarelor de evalaurae ,monitorizarea permanenta a activităților proiectului pe portalul Etwinning de către echipa română,incarcarea materialelor si pe pagina de web-site a proiectului, termenele limita legate de raportului intermediar in cadrul platformei Mobility Tool, completarea planului de diseminare, reţelele social-media si vizibilitatea proiectului in cadrul elevilor si parintilor.
Toate produsele proiectului se pot consulta sau descarca ca resurse deschise din pagina de Twinspace sau pagina de web-site a proiectului pe care le gasiti aici:
https://twinspace.etwinning.net/50497/home
https://www.erasmus-blend.com/
Participarea la aceste proiecte reprezinta o forma de dezvoltare profesionala pentru cadrele didactice din instituţia noastră si un mod de a experimenta modalităţi de proiectare şi desfăşurare a activităţii didactice in colaborare cu alte cadre didactice din Europa.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5