ÎNTÂLNIREA DE PROIECT ERASMUS+”BLEND“ ÎN SEVILIA, SPANIA

prof. Vasilica Găzdac, prof.Anamaria Pop

În perioada 17-19 Ianuarie  2018 în oraşul Sevilia , Spania s-a derulat primuleveniment de formare pentru cadrele didactice din cadrulProiectului Multilateral Erasmus+KA219,,Blending learning new digital” Îmbinăm învățarea noilor tehologii digitale No:2017-FR01-KA219-037364-6”la care au participat douăcadre didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale ,,Tiberiu Morariu” Salva : prof. Pop Anamaria,prof. Găzdac Vasilica. Proiectul Erasmus+ este un proiect cu durata de 36 de luni derulându-se în perioada 2017-2020.

Această întâlnire a fost organizată de către echipa spaniola de la scoala CEIP ,,San Jacinto” Sevilia , Spania participând un număr de 13 cadre didactice, persoane de contact și directori ai instituțiilor de învățămînt.Celelalte şcoli partenere implicate în cadrul proiectului sunt:Ecole Simon Bolivar A, Paris, Franta –cordonator;Ecole Simon Bolivar B, Paris Franta; IC Francesco Petrarca Catania,Italia ;ST.Austin’s Primary School Liverpool,Anglia; CEIP San Jacinto,Sevilia,Spania .

Proiectul îşi propune să construiască legaturi durabile între școlile implicate în parteneriatul strategic referitoare la îmbunătățirea competențelor lingvistice și digitale ,istoria și democrația europeană, arta și muzica, centenarul încheierii primului război mondial pentru copiii din grădiniță și ciclul primar. Printre activitatile pe care le vom derula in primul an de proiect sunt:conceperea unei brosuri in limba engleza cu informatii despre localitate,scoala,obiective

culturale,turistice; inregistarea de cantece din repertoriul Beatles si conceperea unor albume digitale;înregistrarea unui dans traditional local; schimburi de scrisori intre elevii implicati in proiect in limba engleza si franceza;conceperea unui ziar cu informatii despre proiect in limba engleza.

Echipa de cadre didactice participante au stability termenele limită și pentru organizarea  evenimentelor de formare următoare (Liverpool şi Catania), prezentarea proiectului pe portalul Etwinning de către echipa română și încurajarea partenerilor de a utiliza cu elevii spațiul Twinspace al proiectului, conceperea planului de diseminare al proiectului, planificarea popularizării proiectului pe reţelele social-media, prezentarea website-ul proiectului care a fost conceput de către echipa engleză și îl găsiți la această adresă: https://www.erasmus-blend.com/

Evenimentul de formare a debutat cu vizitarea şcolii CEIP ,,San Jacinto” Triana,Seviliaunde s-a asistat la ceremonia de deschidere la care au luat parte oficialităţile locale, presa locală și regională.

Impactul social şi cultural al acestei întâlniri a fost marcat printr-o vizită de studiu la Primaria Sevilia precum si la alte obiectie culturale sau turistice de importanta universala ca si:-Palatul Real Alcazar;Catedrala si Arhivele ;gradiniile Murillio;monumentul lui Christofor Columb;parcul Maria Luiza;cartierul Santa Cruz,fluviul Guadalqivir.

La cererea ANPCDEFP-ului România, instituția noastră va găzdui un atelier de scriere de parteneriate școlare KA229 pentru apelul 2018 în perioada 2-4 Februarie,ceea ce întărește importanța acestor acțiuni pentru dezvoltarea social şi profesională a comunităţilor şcolare şi locale.

Participarea la aceste proiecte este o  invitaţie adresată cadrelor didactice din instituţia noastră pentru a experimenta noi modalităţi de proiectare şi desfăşurare a activităţii didactice,    precum şi noi modalităţi formale, nonformale şi informale de dezvoltare profesională în colaborare  cu alte cadre didactice din Europa.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5