Întâlnirea de proiect Erasmus+”Blend“ Liverpool, Anglia

      În perioada13-15 noiembrie 2019 în instituţia ST. Austin’s Primary School Liverpool, Anglia s-a derulat a treia reuniune transnaţională pentru cadrele didactice din cadrul Proiectului Erasmus+KA219 "Blending learning new digital”(Îmbinăm învățarea noilor tehologii digitale în şcoală) No: 2017-FR01-KA219-037364-6” la care au participat două cadre didactice din cadrul Şcolii Profesionale ,,Tiberiu Morariu” Salva: prof. Găzdac Vasilică, prof. Sas Alexandra. Proiectul Erasmus+ BLEND este un parteneriat strategic domeniul școlar cu durata de 36 de luni, derulându-se în perioada 2017-2020.
    La evenimentul de formare au participat un număr de 5 cadre didactice invitate, persoane de contact și directori ai instituțiilor de învățământ și echipa școlii gazdă. Celelalte şcoli partenere implicate în cadrul proiectului sunt: Ecole Simon Bolivar A, Paris, Franţa – cordonator; Ecole Simon Bolivar B, Paris Franta; IC Francesco Petrarca Catania, Italia; ST. Austin’s Primary School Liverpool, Anglia; CEIP San Jacinto, Sevilia, Spania.
     Proiectul B.L.E.N.D. are ca obiective construirea legăturilor durabile între școlile implicate referitoare la îmbunătățirea competențelor lingvistice și digitale, istoria și democrația europeană, arta și muzica, contribuția femeilor în STEM și marile descoperiri geografice.
     Evenimentul a debutat cu vizitarea şcolii, ceremonia festivă organizată de şcoală gazda, asistenţe la lecţii pe tematici diferite, atelierele de lucru pe tematica activităţilor planificate în cel de-al treilea an de proiect, organizarea traseului personajelor în călătoria lui Magellan, broşuri tematice, schimburi de cărţi poştale, planificarea evenimentelor de formare din Catania, martie 2020 şi Paris, iunie 2020. S-a discutat despre schimburile de  felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă, între elevii şcolilor partenere, despre tematica celui de-al treilea număr al revistei colaborative Blend, despre planurile de lecţii centrate pe istoria europeană, dar şi despre conceperea unor vânători de comori cu coduri QR pentru monumente reprezentative locale. Tematica aleasă pentru următoarele activităţi este bogată cu accent pe STEM şi marchează 500 de ani de la prima călătorie a lui Magellan în jurul pământului.
     Impactul social şi cultural al acestei întâlniri a fost marcat printr-o vizită de studiu în centrul orașului Liverpool prin vizite la Clădirea Royal Liver, St. George’s Hall sau Auditoriul St. George, Liverpool – Apple dar şi o vizită tematica în Londra.
     În cadrul atelierelor de lucru cu profesorii au fost discutate monitorizarea permanentă a activităților proiectului pe portalul Etwinning, încărcarea materialelor şi pe pagina de web-site a proiectului, reţelele social-media şi vizibilitatea proiectului în cadrul elevilor şi părinţilor.
     Toate produsele proiectului se pot consulta sau descarca ca resurse deschise din pagina de Twinspace sau pagina de web-site a proiectului pe care le găsiţi aici:
https://twinspace.etwinning.net/50497/home
https://www.erasmus-blend.com/
     Participarea la aceste proiecte reprezintă o formă de dezvoltare profesională pentru cadrele didactice din instituţia noastră şi un mod de a experimenta modalităţi de desfăşurare a activităţii didactice cu accent pe STEM la vârstele timpurii în colaborare cu alte cadre didactice din Europa.
     Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

Prof. Vasilica Găzdac

Prof. Sas  Alexandra

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5