Profitul net al Grupului Teraplast, în creştere cu 23%

Grupul Teraplast Bistriţa, cel mai mare procesator de PVC din România, a înregistrat în primele şase luni ale anului o cifră de afaceri consolidată de 117,4 mililioane lei (32 milioane euro), în creştere cu 26 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Profitul net consolidat a fost de 10,65 milioane lei (2,9 milioane euro, mai mare cu 23% faţă de intervalul de referinţă din 2007.

”Deşi anul 2008 a început dificil, cu destule probleme din cauza fluctuaţiei valorii leului în raport cu euro şi a unei crize de lichiditate pe piaţă, Grupul Teraplast a reuşit ca, la finele semestrului I, să aibă rezultate cu creşteri semnificative. Asta în condiţiile în care, în această perioadă, desfăşurăm şi un amplu program de relocare a unităţilor productive, program a cărui derulare este în grafic”, declară directorul general al Teraplast, ing. Emanoil Viciu.

Pentru acest an, Grupul Teraplast şi-a prograt investiţii estimate la milioane lei (24,1 milioane euro). Cea mai mare parte a acestei sume este destinată dezvoltării unui parc industrial privat la 10 km de municipiul Bistriţa, ce implică relocarea entităţilor productive existente şi achiziţia de noi tehnologii, se precizează într-un comunicat de presă.     

Teraplast a derulat în aprilie 2008 o ofertă publică iniţială în vederea listării la Bursă, prin intermediul căreia a strâns de la investitori circa 13 milioane de euro (51 milioane de lei). Oferta a fost suprasubscrisă cu 4%, investitorii solicitând acţiuni în valoare totală de 56,03 milioane de lei. Teraplast a avut cel mai mare IPO încheiat cu succes in 2008, în pofida mediului mai puţin prielnic de pe piaţa de capital.

Grupul Teraplast Bistriţa include firmele Teraplast, Plastsistem şi Politub. Teraplast este lider în producţia de tubulatură din PVC, Plastsistem produce panouri sandwich pentru construcţii comerciale şi industriale, iar Politub este al doilea mare producător autohton de tuburi din polietilenă pentru reţelele de apă şi gaz.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5