Teraplast a finalizat extinderea fabricii de profile PVC pentru tamplarie

Compania Teraplast, furnizor de solutii si sisteme integrate in domeniul instalatiilor si constructiilor, a investit 2 milioane de euro in extinderea cu 60% a capacitatii fabricii de profile pentru tamplarie din Parcul Industrial de la Saratel. Pentru realizarea acestei cresteri de capacitate compania a suplimentat bugetul de investitii aferent anului 2009.

Florin Urîte, director general Teraplast: “Piata romaneasca de profile pentru tamplarie a generat noi oportunitati de extindere in acest an de criza, deoarece, conform informatiilor pe care le detinem, valoarea importurilor a scazut cu aproximativ 54% in primele sase luni ale anului lasand locul producatorilor autohtoni. In acest context si ca urmare a cresterii cererii am decis sa investim in extinderea capacitatilor de productie”.

In noua fabrica de la Saratel, Teraplast produce profile de tamplarie cu 4 si 5 camere, exclusiv ecologice, iar in acest moment se afla in probe tehnologice si sistemul de 6 camere (70 mm).

Florin Urîte, director general Teraplast: “Prin extinderea gamei de profile, dar si prin dezvoltarea logistica a acestei divizii vom putea accesa o piata mult mai extinsa. Strategia noastra pe acest segment prevede, pe langa pozitionarea cat mai buna pe plan local, si intrarea pe pietele din Europa Centrala si de Est, astfel incat in 2010 aproximativ 15% din productie sa fie pentru export”.

Teraplast a relocat productia de profile, din Bistrita in Parcul Industrial de la Saratel, la inceputul anului 2009, investitia in relocare si in noile utilaje de productie cifrandu-se la 2 milioane de euro. Productia de profile (constructii si tamplarie) se realizeaza in cadrul fabricii de produse PVC, care are o suprafata totala de 1,24 hectare si care a fost finalizata in luna octombrie 2008. In aceeasi locatie se realizeaza si productia de teava PVC.

Compania Teraplast deruleaza inca din 2007 un amplu program de investitii ce presupune relocarea majoritatii capacitatilor de productie din Bistrita, la Saratel, unde compania a dezvoltat un parc industrial pe o suprafata de 22 hectare.

Pentru 2009 compania Teraplast si-a bugetat investitii de aproximativ 15, 75 milioane lei, valoare la care se adauga investitiile demarate in 2008 si care se vor finaliza in decursul anului 2009. Aceste investitii aflate in derulare inca de anul trecut vor necesita un efort financiar suplimentar, de peste 15 milioane lei, in 2009, astfel ca anul acesta compania Teraplast are in desfasurare investitii totale de 30,79 milioane lei.

Detalii Teraplast:

Compania Teraplast face parte din Grupul Teraplast Bistriţa, care mai include subsidiarele Teraplast, Plastsistem şi Politub. Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania, Plastsistem produce panouri sandwich si structuri metalice pentru construcţii comerciale şi industriale, iar Politub produce tuburi din polietilenă pentru reţelele de gaz şi apă.

Incepand din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP, iar din aprilie 2009 compania a fost inclusa in componenta indicelui BET-XT. Principalii actionari ai companiei, la data de referinta 30 iunie 2009, sunt Dorel Goia (34,17%), Emanoil Viciu (16,14%) si SIF Banat-Crisana (11,38%).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5