Programul „Casa Verde”, reloaded

Programul de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală sau alte sisteme (Casa Verde) va fi demarat efectiv pe 15 iulie. Vor fi organizate două sesiuni de depunere a proiectelor, ambele la fel de scurte - prima sesiune este programată între 15 şi 31 iulie (are o finanţare de 150 de milioane de lei), iar cea de-a doua - între 1 şi 15 septembrie (finanţare totală de 160 de milioane de lei).

Conform ghidului de finanţare, aprobat prin ordin al ministrului Mediului, beneficiari ai programului pot fi autorităţile locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, care pot depune proiecte de finanţare a sistemelor de încălzire destinate imobilelor din patrimoniu sau aflate în administrarea acestora, inclusiv pentru unităţile sanitare, instituţiile de învăţământ, aşezămintele sociale, culturale şi pentru asociaţiile de proprietari cu personalitate juridică.

Finanţarea asigurată de Administraţia Fondului pentru Mediu se calculează în funcţie de numărul de locuitori, şi nu de rangul localităţii. Astfel, municipiul Bistriţa ar putea primi cel mult 4 milioane de lei. Cât priveşte localităţile rurale, cele care au între 3.000 şi 20.000 de locuitori pot primi până la un milion de lei, iar cele cu mai puţin de 3.000 de locuitori - cel mult 500.000 de lei.

Finanţarea se va acorda ca procent din cheltuielile eligibile ale proiectului, eşalonat, în interiorul perioadei de valabilitate a contractului pentru finanţare şi pe măsura realizării proiectului, în limita a 80% din cheltuielile eligibile. În cazul proiectelor depuse de unităţile administrativ-teritoriale pentru asociaţii de proprietari, cota de participare se va stabili în Consiliul Local.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5