Printr-un proiect de 200.000 lei, Consiliul Judeţean va educa publicul cu privire la gestionarea deșeurilor în judeţul Bistriţa-Năsăud!
Consilierii judeţeni vor dezbate, în şedinţa ordinară de astăzi, depunerea Dosarului de finanțare al Proiectului privind educația și conștientizarea publicului cu privire la gestionarea deșeurilor în judeţul Bistriţa-Năsăud, în cadrul Programului vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind gestionarea deşeurilor.
Finanţarea programului se realizează din veniturile Fondului pentru Mediu, iar în conformitate cu prevederile Ghidului de Finanțare, are caracter multianual și se aplică la nivel național prin intermediul solicitanților eligibili, care la nivel local sunt unităţile administrativ - teritoriale - judeţe.
Obiectivul programului este realizarea unor campanii de informare a publicului cu privire la scopul programului, prin realizarea de materiale cu caracter informativ şi difuzarea, transmiterea, publicarea, afişarea acestora, etc.
Prin Dispoziția Președintelui Administrației Fondului pentru Mediu a fost aprobată organizarea sesiunii de depunere a dosarelor în perioada 7 decembrie 2018-31 ianuarie 2019 și a fost alocat fiecărui județ bugetul în cadrul programului. Ulterior, termenul limită a sesiunii de depunere a dosarelor de finanțare până la 29 martie 2019.
Bugetul total alocat programului pentru solicitanți unități administrativ-teritoriale-județe, inclusiv Municipiul București, este de până la 15.000.000 lei. În cadrul programului se alocă finanțare de până la 90% din valoarea cheltuielilor eligibile/proiect pentru realizarea activităților prevăzute în ghidul de finanțare. Suma totală prevăzută este repartizată în funcție de populația fiecărui județ, conform datelor statistice furnizate de Institutul Național de Statistică, valabile la data de 01.07.2017.
Valoarea maximă a finanțării din partea Administrației Fondului de Mediu din cadrul Ministerului Mediului pentru Programul vizând educația și conștientizarea publicului privind gestionarea deșeurilor este de 214.895,38 lei, TVA inclus și reprezintă un procent de 90% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru proiectul pe care îl poate depune Consiliul Județean Bistrița-Năsăud în cadrul Programului vizând educația și conștientizarea publicului privind gestionarea deșeurilor. Valoarea contribuției Județului Bistrița-Năsăud la cheltuielile eligibile este de 23.877,26 lei, TVA inclus, și reprezintă un procent de 10% din valoarea cheltuielilor eligibile.
În conformitate cu prevederile Ghidului de finanțare, suma maximă finanţată de Administrația Fondului pentru Mediu este până la 90% din valoarea cheltuielilor eligibile/proiect, pentru ”realizarea și distribuirea materialelor de informare sub formă de afișe și pliante pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor municipale, a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a deșeurilor voluminoase; materialele de informare sunt considerate eligibile dacă sunt sub forma de pliante – cele împărțite gospodăriilor individuale și dacă sunt sub formă de afișe – cele postate la avizierele asociațiilor de proprietari; achiziționarea de saci biodegradabili menajeri personalizați, utilizați la acțiuni de colectare selectivă a deșeurilor; promovarea proiectului, reprezentând cheltuieli cu organizarea de conferințe, salarizare traineri participanți, cheltuieli de transport și diurnă/zi pentru persoanele implicate în proiect; valoarea cheltuielilor de transport și diurnă va fi de maximum 10% din bugetul alocat proiectului, iar valoarea cheltuielilor cu organizarea de conferințe, salarizare traineri participanți va fi de maximum 15% din bugetul alocat proiectului; TVA, cu condiția ca aceasta să nu fie recuperată.”
Citiţi şi:
- Săptămâna viitoare, prima sesiune de depunere a proiectelor pro-natură
- Şcolile pot primi bani dacă luptă pentru protejarea naturii
- Consiliul Judeţean solicită fonduri europene pentru pregătirea proiectului “Dezvoltarea și modernizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din Județul Bistrița-Năsăud”!
- Localităţile urbane pot cere 2,5 milioane de lei, iar comunele- 1,5 milioane de lei
- Ministrul Mediului: Locuitorii din Bistriţa-Năsăud vor beneficia de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate, neracordate la reţeaua electrică. Vicepreşedintele Ţintean: Sunt aproximativ 950 de gospodării eligibile
Adaugă comentariu nou