Programul Rabla Local, doar pentru persoane fizice: 3000 lei/ autovehicul mai vechi de 15 ani, scos din circulaţie

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Programul Rabla Local ar urma să debuteze în luna martie. Potrivit ministrului Mediului, Programul Rabla Local are un buget de 240 milioane lei şi vizează scoaterea din circulaţie a 100.000 de autoturisme mai vechi de 15 ani. Practic, finanţarea va fi mixtă. Proprietarul va primi suma de 3000 lei, din care 2400 lei de la Guvern şi 600 lei de la Primărie.

„Contăm pe sprijinul autorităţilor locale. Vom vira banii pentru aceste subvenţii în conturile administraţiilor locale. În proporţie de 80%, adică 2400 lei, se vor asigura din AFM, 600 de lei va fi contribuţia Primăriei, astfel că 3000 lei va fi prima care se încasează de beneficiarul care casează o maşină mai veche de 15 ani. Vom stabili un număr maxim de beneficiari la nivel de UAT în funcţie de populaţia fiecărei comune, oraş, municipiu. Vom face o defalcare matematică a numărului de 100.000 autoturisme la nivelul fiecărui judeţ, fiecărui UAT şi vom porni programul în cursul lunii martie. Aşa am stabilit cu autorităţile locale reprezentate de asociaţiile municipiilor, oraşelor şi comunelor”, a explicat ministrul Tanczos Barna.

Oficialul guvernamental a adăugat că va fi deschisă o sesiune de înscriere a autorităţilor locale, în limita unui număr de vehicule stabilit în funcţie de populaţie. Ulterior, la Primăriei se vor înscrie persoanele fizice. În maxim două săptămâni va fi prezentat şi Ghidul de finanţare şi procedura. Majoritatea primăriilor, menţiona ministrul Tanczos Barna, şi-au alocat bani pentru acest program. Maşinile vor fi predate la un centru de dezmembrare autorizat, gen Remat, unde va fi eliberat un certificat de casare care va fi prezentat de proprietar la primărie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5