Proiect de dezvoltare imobiliară pe 15 hectare, în zona Dealul Cocoş

Primăria Bistriţa va realiza un Plan Urbanistic Zonal pentru o suprafaţă de 15 hectare din zona Dealul Cocoş unde va fi promovat un proiect de dezvoltare imobiliară, unde ar urma să locuiască 6-7000 oameni.
„Acolo urmează să promovăm un proiect de dezvoltare imobiliară, primul de după 1990 conform, după toate standardele. Va fi primul proiect în care se implică Primăria municipiului Bistriţa, în sensul în care noi vom pune la dispoziţie terenul, vom duce utilităţile şi vom intra într-un fel de parteneriat cu antreprenori din Bistriţa, astfel luând şi din presiunea care este pe zonele aglomerate din oraş. Primăria va concepe proiectele, nu va construi nimeni după propriul proiect. E un proiect pilot, vom multiplica genul acesta de proiecte. Putem aproxima că 5 hectare de teren vor fi afectate pentru drumuri, trotuare, loc pentru biserică, grădiniţă, creşă, zonă de retail, să autonomizăm aceste zonă prin ducerea unei game cât mai mare de servicii. Nu vom avea acolo foarte multe locuri de muncă şi licee, în rest vor fi cam toate facilităţile pe care o autoritate locală este obligată să o pună la dispoziţie”, a explicat primarul Ioan Turc.
Potrivit edilului Bistriţei, în zonă ar urma să fie construite 2500-3000 apartamente, în care vor locui 6-7000 persoane. „O parte dintre apartamente vor reveni Primăriei municipiului Bistriţa. Ar urma să devenim proprietar al unui important număr de apartamente, undeva la 10% din apartamente după un calcul pe care l-am făcut, 250-300 apartamente. Cu aceste apartamente vom stimula oamenii care dau o portanţă mare oraşului, specialişti în domeniul tehnic, medici, profesori, ofiţeri”, a spus primarul Ioan Turc.
Altfel, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi finanţată actualizarea Planului Urbanistic General.

Comentarii

28/01/22 16:09
Ardelean

Solutia sugerată de primarul Ioan Turc privind extinderea zonei rezidentiale a orasului Bistrita in perimetrul localitătii Unirea la baza dealului Cocos este ratională având in vedere si modernizarea căilor de acces spre Complexul Sportiv prevăzute inclusiv cu utilităti. De altfel, încă din anul 2018 când vechea administratie PSD-istă a pus gând rău terenului Liceului Tehnologic Agricol, in suprafata de 32 hectare, avand destinatie didactico- experimentală, pentru asa-zisul "Cartierul Tineretului" Ioan Turc a luat atitudine si a propus extinderea în etape a orașului, printr-un proiect integrat, pe o suprafață generoasă de 200 ha, pe măsura resurselor financiare și a cererii din partea bistrițenilor în zona Dealul Cocoșului, unde sa fie incluse si locuințe pentru tineri.
(Vezi: https://timponline.ro/ioan-turc-zisul-cartier-tinerilor-cacealma-comert-...)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5