Proiect de Service learning finanțat la CNLR

Finanțat de fundația Noi Orizonturi „Afară din clasă – educație outdoor" este un proiect de Service Learning care presupune rezolvarea unei probleme a comunității și care încercă într-un fel să facă loc naturii în oraș. Dornică de experiențe și provocări noi, echipa proiectului, IMPACT EcoRebreanu, formată din trei profesori coordonatori și 15 elevi, și-a propus în perioada noiembrie 2017-mai 2018 să reabiliteze Parcul Dendrologic (0,73 ha) din cadrul campusului Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița. Astfel, dorința noastră a fost de la început aceea de a valorifica natura de lângă noi și de a cunoaște/recunoaște speciile de copaci existenți. Mai mult, ne dorim să oferim și celorlalți elevi din oraș un mediu de învățare outdoor, iar vizitatorilor colegiului sau chiar membrilor comunității să putem să le oferim tururi ghidate ale Parcului tematic.

            Într-o primă etapă a proiectului am reușit să realizăm site-ul proiectul nostru     https://impcnlr.wixsite.com/impactcnlr, unde regăsim informații referitoare la proiect, la  echipa IMPACT EcoRebreanu, speciile de copaci pe care am reușit să le identificăm pănă în momentul de față,  plăcuțele pentru specile de arbori pe care le-am poziționat în parcul tematic clipurile video ale arborilor, testimonialele elevilor, ale profesorului coordonator, galerie foto activitati. Site-ul va fi în permanență reactualizat și îmbunătățit pe măsură ce vom derula activitățile specifice.

Ancorându-ne cu pași timizi într-un proiect de Service Learning, detașându-ne de propriile probleme și  privind dincolo de noi înșine, am reușit să identificăm o problemă, să propunem soluții de rezolvare și sperăm ca întreaga comunitate bistrițeană să beneficieze de pe urma proiectului nostru. A fost o experiență minunată, o adevărată aventură verde pe care am trăit-o alături de formatori și de elevii mei.

Profesor coordonator Zbînca Loredana

Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5