Proiect depus de 2 ani, vot amânat!

Azi putea fi o zi mare pentru democrația și echitatea din România, dar parlamentarii au amânat votul pentru legea USR privind eliminarea pensiilor speciale.

Proiectul a fost pe ordinea de zi pentru vot, dar aleșii de la tribuna Parlamentului au trecut peste el, fără dezbatere sau măcar o explicație pentru amânare.

Să fie clar: pensiile speciale trebuie abrogate, anual ne costă 9 miliarde de lei! Ele reprezintă o anomalie a sistemului pesedist și o recompensă pentru anumite categorii profesionale. O nedreptate.

USR consideră că toți românii trebuie să fie tratați la fel de către stat. Contribuim la fel prin taxe, prin urmare trebuie să primim la fel. Fără diferențieri pentru anumite categorii profesionale.

Proiectul a fost depus, de 2 ani în Parlament, de deputații Claudiu Nasui, Cristina Prună, Cristian Seidler. Acesta propune desființarea pensiilor speciale pentru 7 categorii profesionale: parlamentari, funcționarii parlamentari, judecătorii Curții Constituționale, corpul diplomatic și consular, angajații Curții de Conturi, personalul aeronautic civil navigant profesionist și personalul auxiliar al instanțelor și al parchetelor. În plus, vor fi plafonate pensiile magistraților și pensiile militare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5