Presiunile USR dau roade: Comisia pentru statut a Parlamentului a votat eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Foștii parlamentari PSD nu vor să renunțe la privilegii

După un an de presiuni ale USR, Comisia pentru statut a Parlamentului a votat astăzi un proiect privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, care va intra luni în dezbaterea plenului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Foștii parlamentari PSD și PNL nu vor să renunțe la privilegii, drept dovadă fostul parlamentar PSD Eugen Nicolicea și-a făcut astăzi apariția la dezbaterea din comisie pentru a apăra aceste privilegiile.

USR a depus de acum un an un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, dar proiectul a fost blocat în Parlament de majoritatea PSD-PNL. Comisia pentru statut a votat astăzi proiectul PSD care copiază de fapt proiectul USR.

„Este un abuz politic faptul că proiectul USR a fost depus acum mai bine de un an și Biroul Permanent Reunit nu l-a trimis mai departe, sub oblăduirea domnului Ciolacu, la vremea respectivă președinte al Camerei Deputaților și președinte al PSD. Proiectul USR a fost blocat, proiectul discutat astăzi fiind copiat la virgulă de cei de la PSD”, a transmis deputatul USR Cristian Seidler.

Deputatul USR a atras atenția că, dincolo de votul din Parlament, eliminarea pensiilor speciale ale Parlamentarilor riscă să fie blocată din nou de CCR pentru că foștii parlamentari vor ataca legea, la fel ca anul trecut.

„Dacă ne uităm la majoritatea din CCR, vedem că 5 din 9 judecători sunt beneficiari de pensii speciale și alți 3 sunt eligibili pentru a primi pensii speciale. Suntem absolut siguri că vor găsi o mulțime de chichițe fără nicio acoperire în Constituție și, subliniez, fără nicio acoperire în Constituție, pentru ca și de data aceasta eliminarea pensiilor parlamentarilor să fie declarată neconstituțională. Avem toate motivele să credem că vor proceda la fel și vor alege beneficii pentru ei și ai lor,” a declarat Cristian Seidler.

În decembrie 2022, USR a lansat campania STOP PENSII SPECIALE, un exercițiu de transparență care a scos la lumină date, cifre și informații despre pensiile speciale, pentru a-i ajuta pe români să cunoască cu adevărat situația acestora. Peste 115.000 de români au semnat până astăzi pentru eliminarea pensiilor speciale, în cadrul acestei campanii.

În legislatura trecută, senatorii și deputații USR au demisionat înainte de finalizarea mandatului pentru a nu putea primi pensie specială.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5