PLAY AND LEARN IN NATURE

Proiect Erasmus+, coordonat de Grădinița cu Program Prelungit Rază de Soare Bistrița, lansat la Muzeul Județean

Miercuri, 14 decembrie, 2022, la Muzeul Județean a avut loc lansarea proiectului Erasmus+ 2022-1-RO01-KA210-SCH-000081284 "Play and Learn in Nature" cu o finanțare de  60,000 euro, proiect coordonat de Grădinița cu Program Prelungit „Rază de Soare” Bistrița. Partenerii acestui proiect sunt: Grădinița „Hans Cristian Andersen” din Burgas, Bulgaria și Özel Yiğit Ilkokulu, Istanbul, Turcia.

 În prima parte a activității de lansare a proiectului copiii grădiniței împreună cu părinții și doamnele educatoare au împodobit brăduți cu podoabe confecționate din materiale reciclabile  iar în partea a doua a avut loc prezentarea proiectului.

Prioritatea principală a proiectului este Incluziunea și diversitatea în toate domeniile educației, formării, tineretului și sportului iar obiectivele vizează dezvoltarea unor comportamente responsabile ale preșcolarilor din grădinițele partenere față de un stil de viață activ, sănătos prin participarea la activități outdoor săptămânal; creșterea numărului de activități outdoor din grădiniță; implicarea copiilor care provin din medii dezavantajate și a copiilor cu CES în activitățile proiectului reducând astfel atitudinea de discriminare și dezvoltarea de competențe cheie a cadrelor didactice pentru desfășurarea activităților de tip outdoor.

            Temele abordate sunt activități outdoor; sănătate fizică și mentală; incluziune, promovarea egalității și a nediscriminării; abilități ecologice.

La această activitatea au participat, din partea Inspectoratului Școlar Județean, prof. dr. Doina Macarie - inspector școlar pentru proiecte și programe și dna inspector pentru educație timpurie, Emiliana Chira.

Acest proiect vine în întâmpinarea unor nevoi identificate la nivelul grădinițelor partenere printre care este și nevoia de a ieși cât mai des din sala de grupă și de a ne reconecta cu natura”- a precizat  directorul grădiniței, Viorica Farcaș.

Ne dorim ca aceste rezultate să nu se oprească doar la nivelul grădiniței noastre ci să continue și în familiile copiilor implicați în proiect, iar schimbarea să se vadă în întreaga comunitate.”- a menționat Alina Moldovan, coordonatorul proiectului.

Sunt alături de învățământul preșcolar și felicit doamnele educatoare pentru această realizare, le susțin și le doresc mult succes în implementare și îmi pare rău că timpul nu mi-a  permis să fiu prezent dar le sunt alături”- a transmis inspectorul școlar general Cristian Nicula, prin intermediul inspectorului Emiliana Chira.

Pot să spun cu mândrie faptul că în județul nostru s-a plantat prima pădure Erasmus iar acest lucru a fost posibil datorită faptului că suntem pe primul loc la  proiecte Erasmus desfășurate la nivelul județului și de asemenea suntem pe primul loc la Proiecte care au componenta Green și doresc pe această cale să îi mulțumesc domnului primar Ioan Turc care a susținut acest proiect –Pădurea Erasmus. Felicit munca depusă de doamnele educatoare pentru scrierea acestui proiect și le doresc mult succes în implementare”, a declarat inspectorul școlar pentru proiecte și programe, Doina Macarie.

„ Este o mare bucurie să fiu astăzi alături de colegele mele, sunt mândră de ele și mă bucur că în acest an suntem din nou în fruntea clasamentului la Proiecte Erasmus, din 6 proiecte câștigate 3 au fost din județul nostru iar două grădinițe din Municipiu sunt câștigătoare de proiecte finanțate prin programul Erasmus+. Felicitări încă o dată echipei de proiect și mult succes în continuare!”, a spus inspectorul pentru educație timpurie, Emiliana Chira.

prof. Elena Runcan

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5