Proiecte de peste 170 milioane euro, din fonduri europene, contractate în Bistriţa-Năsăud prin PNDR

La nivelul judeţului nostru, până în prezent au fost contractate 1279 de proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 din cele 1296 de proiecte selectate. Valoarea proiectelor care au deja contract de finanţare este de 170,271 milioane euro, a anunţat ing. Petrică Popşor, şeful Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Bistriţa-Năsăud.
Potrivit acestuia, există şi 1109 proiecte de tranziţie, care sunt continuate din exerciţiul financiar anterior (2007-2013), care au o valoare totală de 14 milioane de euro. Până în prezent, la nivelul judeţului, pe aceste proiecte au fost efectuate plăţi de 75,6 milioane de euro.
Cele mai mari fonduri – 123,8 milioane euro - au fost atrase de către beneficiarii publici, respectiv primăriile din judeţul nostru. Pe sumbăsura 7.2 – Investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii de bază la scară mică sunt parafate contracte între AFIR şi 13 comune pentru reţele de apă/canalizare, 13 comune – infrastructură educaţională (grădiniţe) şi 26 comune – infrastructură rutieră. Alte 20 de comune au aplicat de Submăsura 7.6 pentru modernizarea căminelor culturale, iar 3 parohii ortodoxe din judeţ vor restaura şi moderniza obiective de patrimoniu cultural. Nu mai puţin de 20 comune şi oraşul Sângeorz Băi implementează proiecte de modernizare a drumurilor forestiere, în timp ce alte 17 comune şi oraşul Năsăud derulează proiecte de modernizare a drumurilor agricole.
În ceea ce priveşte pe beneficiarii privaţi, cea mai mare trecere o are Submăsura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, cu 626 de beneficiari şi Submăsura 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici cu 404 beneficiari. În judeţ sunt în derulare şi investiţii din fonduri europene în exploataţii agricole, exploataţii pomicole, în înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale, dar şi prin cele 5 Grupuri de Acţiune Locală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5