Proiectele cu fonduri guvernamentale, prin PNDL, blocate

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat, cu ocazia recepţiei lucrurărilor de modernizare de pe DC 28, la Bretea (comuna Şieu Odorhei), că primăriile bistriţene au fost notificate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu privire la blocarea proiectelor finanţate prin PNDL, în baza OG 28/2013.
 
„Ştiu câteva lucrări care nu sunt finalizate şi care nu ştiu cum se vor finaliza. Avem lucrări la Monor, la Tiha Bârgăului, la Ilva Mică, sigur sunt mai multe. Nu am un inventar clar dar vom face o centralizare a acestor investiţii. În bugetul anului 2016, au fost asigurate fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor. În momentul de faţă, va trebui făcută o analiză foarte serioasă, pentru a vedea ce înseamnă, pentru că primarii au semnate contracte de finanţare ferme cu Guvernul Româniri, prin Ministerul Dezvoltării. Onor domnul tehnocrat Cioloş, la rectificarea de la sfârşitul lui iulie, începutul lui august, aia pe care o aşteptam cu toţii cu sufletul la gură că ne va da lucrări noi, tocmai a tăiat banii. La rectificare, nu numai că nu a dat bani la PNDL, iar dacă vă uitaţi pe rectificare o să vedeţi că s-au tăiat sume foarte mari de la Ministerul Dezvoltării, chiar de la PNDL”, a precizat preşedintele Radu Moldovan.
 
Acesta a menţionat că sunt firme care au lucrat de miliarde de lei pe aceste proiecte, fiind depuse devize şi situaţii de lucrări care nu au fost încă decontate. „Eu încă sper că la următoarea rectificare măcar lucrările executate şi nedecontate vor fi finanţate. În momentul de faţă nu avem decât înştiinţări oficiciale. Le veţi găsi la primării, la colegii primari, pentru că relaţia este directă între Consiliul Local şi Minister, noi doar îi ajutăm la coordonarea lucrărilor, la preluarea situaţiilor de lucrări, le transmitem situaţii centralizatoare, dar relaţia este una directă între Consiliul Local şi Guvern, prin Ministerul Dezvoltării Regionale”, a explicat preşedintele Moldovan.
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5