Proiectul Ethnos – „Casa de la Şintereag”

Expoziţie de pictură „Râul şi Cerul”

În perioada 21-26 septembrie 2015 a avut loc Tabăra culturală „Ethnos” Şintereag, în cadrul unui amplu Proiect Ethnos Naţional.
Rezultatele artistice ale grupei de artişti reuniţi în Casa de la Şintereag, pusă cu generozitate la dispoziţie de Mihai Cârcu, au fost vernisate la Galeriile Liva de la Centrul Multicultural Sinagoga.
Expoziţia de pictură, sugestiv intitulată „Râul şi Cerul”, a fost prezentată de către directorul Centrului Judeţean pentru Cultură BN, dr. Gavril Ţărmure şi de iniţiatorul proiectului, scriitorul Al. Uiuiu, director al Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu BN, joi, 5 noiembrie.
Au fost prezentaţi apoi artiştii participanţi la Proiectul „Casa de la Şintereag”, unde a avut loc un fel de simpozion inestezic al artelor vizuale, poetice, muzicale şi popular-tradiţional: Eugen Alupopanu, Otilia Cormoş, Bogdan Dănilă, Sever Moldovan şi Alexandru Şerban - cu lucrări în expoziţie, şi poeta Mirela Orban.
Expoziţia a fost organizată sub generoasele auspicii ale Fundaţiei Culturale Ethnos, filiala Bistriţa, CJC BN, Direcţia pentru Cultură BN şi Fundaţia Societatea de Concerte Bistriţa. Fiecare artist şi-a mărturisit un crez artistic din această manifestare artistică şi culturală, după care a urmat o agapă colegială la un aducător de noroc şi inspiraţie pahar de vin românesc. Senzaţia a fost că râul a curs în cer, iar cerul a curs în râu într-o eternă curgere spirituală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5