Protest spontan la APIA. Peste 40 de funcţionari au ieşit în faţa instituţiei, nemulţumiţi de scăderea salariilor de la 1 ianuarie 2018

Funcţionarii de la Centrul Local APIA Bistriţa şi de la Năsăud s-au alăturat acţiunii spontane de protest de la nivel naţional, întrerupând astăzi activitatea. Principala nemulţumire ţine de nivelul salarial începând cu 1 ianuarie 2018, care va fi influenţat atât de obligativitatea plăţii contribuţiilor de către angajat, cât şi de Legea salarizării unitare, în urma scăderii unor sporuri.

         Potrivit liderilor sindicali de la nivel naţional, veniturile angajaţilor APIA  din centrele judeţene vor scădea, din 2018, cu sume cuprinse între 700 şi 2800 lei, însă nu acelaşi lucru se va întâmpla la nivelul Aparatului central al APIA. Principala revendicare a funcţionarilor este ca aceştia să fie trecuţi pe aceeaşi grilă de salarizare ca şi angajaţii de la nivel central, pentru a nu exista discriminări la nivelul aceleiaşi instituţii. „La nivel teritorial primeşti cererea, o verifici, o autorizezi. Toată lumea cunoaşte şi ştie tot fluxul în cadrul APIA judeţeană sau la centre locale. De aceea credem că trebui să fim plătiţi ca şi la nivel central”, ne-a declarat un funcţionar APIA.

         De altfel, şi la nivelul altor instituţii s-a reuşit uniformizarea grilelor de salarizare pentru angajaţii din judeţe şi cei de la Bucureşti, precum la Finanţe, APM etc.

         Altfel, de astăzi ar trebui să demareze autorizarea la plată a fermierilor care au solicitat, în cadrul Campaniei 2017, sprijin cuplat (SCZ) în sectorul zootehnic.

 

Comentarii

16/11/17 12:21
MOLDOVAN

LA CE SALARI EUROPENE AU LE MAI TREBE SI GREVA ??????????????????????????

16/11/17 13:03
Ion Vlasin

Din cate ori maduc la Apia astia fac ungile doamnele iar domnii tigari si nu au timp de noi bietul taran din glie tina si noroi ce salar mai vreau ???????????????????????

19/11/17 11:48
Comentariu

Pai, io nici acuma n-am primit inca nici un ban anul acesta si se lauda ca au dat 90% deja... Cui anume si cand , habar n-am ...
Asa este dat la TV cum intr-un judet ( oarecare ) postul de medic sef la Casa de asigurari de sanatate, nu vrea nimeni sa participe la concurs si postul este remunerat cu 10.000 zece mii de lei / luna . Stau si ma intreb atunci, cat dr.acu castiga acesti doctori, daca pe acest post, nu vrea sa participe nimeni la concurs... La fel este si cu acestia de la APIA...

29/11/17 19:38
Cititor din Nasaud

Pai de ce nu aratati cam ce salar are un astfel de angajat al APIA ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5