PSD susţine majorarea pensiilor cu 1 octombrie

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Emil Radu Moldovan, a anunţat, în cadrul conferinţei de presă de ieri, că parlamentarii social-democraţi vor insista pentru ac cea de-a doua majorare a punctului de pensie să fie pusă în practică începând cu 1 octombrie, iar nu cu 1 noiembrie, cum a aprobat Guvernul. Parlamentarul social-democrat a explicat că mărirea cuantumului pensiei ar trebui devansată în contextul în care din noiembrie apar şi primele facturi mărite la încălzire.

Deputatul Moldovan a menţionat că PSD a decis în cadrul grupurilor parlamentare să iniţieze un proiect de lege prin care pensiile să fie indexate trimestrial, o altă iniţiativă vizând pensiile persoanelor care au activat în agricultură.

Pe lista de priorităţi a deputaţilor şi senatorilor PSD se află şi situaţia agriculturii, cea care se va constitui în subiectul unei moţiuni simple care va fi depusă luni la Parlament. Social-democraţii cer reducerea cu 50% a preţului motorinei folosită în agricultură, dar şi a accizei la motorină. În plus, parlamentarii PSD propun stabilirea unui preţ de referinţă la grâu, de circa 0,70 lei/kg.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5