In Memoriam Lazar Ureche

Pulbere de perle

Ciprian Lazar Ureche

Buchete de suflete rătăcite în vacarmul purgatoriului însetat de dulceaţa inimii tale,dăruite cu toată fiinţa, s-au perindat la limita existenţei noastre scurte şi triste..

Şi te-ai dus într-o secundă, fără să priveşti în urmă, hotărât să nu vezi diamante de lacrimi în colţul ochilor apropiaţilor tăi..Ai plecat lăsând în urmă un model de putere, străşnicie şi recunoştinţă...Ai fugit cu sacrificiile unei fiinţe îndurerate de atâtea necazuri ce ţi-au măcinat capilarele...Ţi-ai vândut sufletul pe bocete si tristeţe nemăsurată..Ai plecat, transformându-ţi sufletul in pulbere de perle si lăsându-ţi trupul amorţit învelit în nămolul de unde am pornit toţi, încălzit de ramuri de brazi înalţi şi sufocat de coroanele stufoase ale unui mesteacăn singuratic...

Începându-ţi ultima călătorie, pe drumul ce duce la roze înmiresmate a primăvara, pluteşte în vântul dulce al renaşterii naturii şi reîntâlneşte-ţi semenii care te-au părăsit de mult şi la care ai ţinut enorm...

Istoria e tristă fără tine…Tu însuţi eşti istorie…

Să ţi se preschimbe cenuşa în vânt şi să te odihneşti în pace!

Comentarii

22/10/11 15:07
vecinii de scara

Vecinul nostru de scara nu mai este... Toti cei ce l-au cunoscut suns indurerati de pierderea Domnuluii URECHE LAZAR.
Profesorul nu mai este...
OMUL LAZAR URECHE s-a dus sa ii invete si pe ingeri istoria noastra.
Desi era bolnav, a avut puterea sa se duca sa isi viziteye fiul. Poate ca dorul de acesta i-a dat acea putere supraomeneasca de a rezista drumului lung pana acolo.
Familiei indurerate ii uram sa aiba putere sa treaca peste aceasta grea incercare.
DUMNEZEU SA II ODIHNEASCA SUFLETUL NOBIL.

22/10/11 14:03
Vizitator

Este... Nu pot sa scriu despre Domnul Profesor URECHE LAZAR decat la timpul prezent. Era vecinul nostru de scara.
Un om extraordinar, sot si tata iubitor. Ori de cate ori ne intalneam, avea rabdare sa stea cu de vorba, iar daca putea dadea si un sfat avizat.
Suntem alaturi de sotia si fiul sau, plecat in SUA pe care l-a revazut in urma cu o luna de zile dupa aproape 10 ani. A avut puterea de a se duce pana la acesta, potolindu-si astfel dorul. OMUL LAZAR URECHE nu va putea fi uitat niciodata nici de generatiile de elevi iesite de sub obladuirea sa, nici de vecini, nici de toti cei ce l-au cunoscut.
Suntem alaturi de familia induredata si-i sprijinim in greaua incercare. DUMNEZEU SA IL ODIHNESCA.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5