Radu Berceanu: Dacă Ceauşescu a făcut Doljul mai mare ca Bistriţa, asta este

*liderii PDL se bat în procentele adunate pentru Traian Băsescu

Preşedintele filialei Dolj a Partidului Democrat Liberal, Radu Berceanu, a declarat, duminică, la Craiova, că “fără jumătate” din cele 168.000 de voturi pe care preşedintele Traian Băsescu le-a obţinut în judeţ la alegerile prezidenţiale din 2009, situaţia acum “era cu totul şi cu totul alta”, scrie Mediafax.

Senatorul Radu Berceanu a precizat, în cadrul Consiliului de Coordonare al PDL Dolj, că organizaţia pe care o conduce este “foarte mare şi foarte importantă”.

“Nu am făcut noi judeţele, le-a făcut Ceauşescu. Şi dacă a făcut Doljul mai mare ca Bistriţa asta este. Şi munca este mai mare. Noi trebuie să avem 118 candidaţi de primari şi alţii trebuie să aibă 40 de candidaţi de primari. E altceva. La noi, de la Călăraşi, Dăbuleni, Filiaşi sunt 180 de kilometri şi la alţii de la un capăt al altuia al judeţului sunt 80 de kilometri. E altceva”, a declarat Berceanu, citat de Mediafax.

Preşedintele PDL Dolj a precizat că organizaţia pe care o conduce a obţinut locul 37 în ceea ce priveşte procentele obţinute la alegerile prezidenţiale din turul al doilea. “Organizaţia judeţeană care a obţinut locul I în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale după procentul luat a fost Arad. Noi am fost pe locul 37. Dar de la Arad domnul preşedinte a obţinut 150.000 de voturi, iar de la Dolj, 168.000 de voturi, ceea ce arată că şi locul 37 este important pentru că, fără jumătate din aceste 168.000 de voturi, acum era cu totul şi cu totul altă situaţie”, a mai spus Radu Berceanu.

Foarte probabil, declaraţiile lui Berceanu vin pe fondul “apelor tulburi” în care se scaldă partidul de guvernământ, chiar dacă, la modul oficial, liderii PDL nu recunosc existenţa unor animozităţi. Dacă puterea în cadrul unui partid s-ar traduce în voturi, iar nu în procente, Radu Berceanu are dreptate.

Adică, în turul doi, PDL Bistriţa-Năsăud a obţinut pentru Traian Băsescu un procent de 59,27 % din voturile valabil exprimate, adică 93.159 voturi. În schimb, la Dolj, procentajul favorabil preşedintelui Băsescu a fost de doar 43.5%, însă a însumat 160.004 voturi, şi asta în contextul în care Mircea Geoană juca la Dolj pe teren propriu… Atunci care este organizaţia mai importantă sau muncitoare?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5