Radu Berceanu, ministrul Transporturilor: Fără şosea de centură pentru Bistriţa

Imaginaţia nu are limite pentru unii edili. Cel puţin aşa reiese din spusele ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, care s-a plâns, duminică, prefecţilor de problemele cu care se confruntă în teritoriu

"Avem centuri ocolitoare pe care nu le putem face şi pe care probabil nici că o să le facem, datorită faptului că autorităţile locale vor trasee aşa cum consideră dumnealor că trebuie să fie centurile respective", a spus, nemulţumit, oficialul.

"Ministerul Trans¬por¬turilor are oricum foarte mari probleme referitoare la fondurile europene şi rugămintea mea ar fi către dumneavoastră să nu ne adăugaţi lucruri suplimentare", a continuat Berceanu, a cărui instituţie se află în coada listei la atragerea de bani de la Uniunea Europeană.

Pentru a împărtăşi premierului Boc motivele sale de nemulţumire, Radu Berceanu a şi oferit "o mostră".

"Am să dau exemplul de la Bistriţa-Năsăud. M-am întâlnit deja de 4-5 ori cu autorităţile de acolo, au luat decizii de Consiliu local prin care doresc ca centura ocolitoare să fie, de fapt, pe un bulevard al oraşului Bistriţa - ceea ce Uniunea Europeană nu acceptă şi, deci, nu va da niciun ban şi centura nu se va face", a povestit ministrul. Vizibil iritat, şeful de la Transporturi a continuat cu alte exemple de idei inedite venite de la autorităţile locale.

"Am avut un program cu 5 centuri ocolitoare care, în anii trecuţi 2007-2008, tot aşa au fost tergiversate la nesfârşit: ba se dorea centură ocolitoare cu 4 benzi, ba se dorea centură ocolitoare care nu era ocolitoare, care era prin mijlocul oraşului, ba se dorea centură ocolitoare care, de fapt, trebuia să deschidă posibilitatea realizării unor cartiere industriale ori de locuinţe. Or, centura ocolitoare are cu totul alte scopuri", a declarat oficialul, rugându-i pe prefecţi să fie mai atenţi când vine vorba de astfel de investiţii, căci e păcat să fie rataţi banii europeni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5