Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, confirmă urgentarea centurii ocolitoare a orașului Beclean

Oraș în plină dezvoltare şi cu un aflux turistic tot mai mare, Becleanul se confruntă în ultimul timp cu o circulație tot mai intensă și mai sufocantă, generatoare de aglomerație și trafic îngreunat ca urmare a amplasării sale pe un drumul național – european. Din acest motiv, de câțiva ani, autoritățile locale beclenare fac demersuri insistente pentru construirea unui traseu rutier ocolitor al oraşului, necesitatea acestei investiţii prioritare fiind abordat în toate discuţiile oficiale cu factori de decizie din Ministerul Transporturilor, inclusiv cu ministrul de resort. Demersurile întreprinse de către Primărie au adus subiectul pe agenda de lucru a guvernului, astfel că  şoseaua de centură a oraşului Beclean a fost cuprinsă în Master Planul național de transport. Deoarece acest proiect este unul de maximă prioritate pentru administraţia publică locală, chiar recent conducerea Primăriei beclenare a solicitat printr-o adresă către Ministerul Transporturilor urgentarea construirii centurii ocolitoare a oraşului.

Răspunsul Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, a sosit cu promptitudine, acesta anunţând autorităţile locale beclenare despre iniţierea activităţilor privind promovarea investiţiilor prioritizând centura ocolitoare a oraşului Beclean într-o primă etapă, în acord cu prevederile bugetare anuale destinate infrastructurii de transport din strategia de implementare a Master Planului General de Transport al României.

Astfel, spre mulţumirea administraţiei publice locale din Beclean, ministrul se arată consecvent faţă de angajamentul luat în urmă cu ceva timp, într-o vizită efectuată în oraş, când, ca urmare a prezentării situaţiei traficului rutier aglomerat din localitate, a promis susţinerea sa pentru proiectul unei şosele de centură a Becleanului.

Comentarii

06/07/17 13:38
Vizitator

Cu putina bunavointa si cu ajutorul PSD, pana mai e la putere, orasul Beclean poate avea o varianta ocolitoare destul de repede. Centura orasului Beclean este prevazuta in Masterplanul de transport cu o lungime de 6 km si cu o valoare de 16,2 milioane euro. Este adevarat ca varianta ocolitoare a Becleanului la fel ca şi Centura Bistriţei sunt prinse în proiectul de realizare a drumului expres Turda – Dej –Satu-Mare –Halmeu, care de la Dej are o derivatie de 60 km spre Bistrita, in care se include si Centura Beclean. De altfel valoarea de 16,2 mil.euro desi pare mare, ea se explica prin faptul ca e vorba de 6 km de drum expres pe 4 benzi ce regim de viteza sporit. Asadar, cunoscandu-se traseul drumului expres, pot fi demarate proceduri astfel ca tronsonul care include centura Becleanului sa fie executat in regim de urgenta. Trebuie doar sa vrea si Grivei (Dragnea).

12/07/17 08:45
Cititor

Faceti-o repede, ca altfel patiti ca si la Bistrita. Ba ca-i "centura" si "nu e"... , ba cai "curea", ba ca-i sosea, alee, sau poteca ... etc. etc. etc. si au tot taraganat si s-au tot opus " Gica Contra " de la PDL , ecologisti, actualii PNL-isti etc. etc. etc ( cei din opozitie ) si s-au pierdut banii... de la CE... de parca pe acolo ar fi circulat numai PSD-istii... Ce-i facut e bun facut , CA CEI DIN OPOZITIE CU SIGURANTA VOR DORI CA "CENTURA" SA FIE FACUTA PESTE BLOCURILE DIN ORAS... sau pe subpamant... prin " galeriile daco-romane " daca aveti asa ceva ... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5