Rata şomajului a ajuns la 2,09%

La sfârşitul lunii trecute, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud erau 2641 şomeri, dintre care 1527 beneficiau şi de indemnizaţie de şomaj. Potrivit purtătorului de cuvânt Alina Căpraru, rata şomajului în Bistriţa-Năsăud a ajuns la 2,09%.

În primele şase luni, AJOFM a acordat servicii de mediere pentru 6432 persoane care au fost ocupate pe piaţa muncii. Dintre acestea, 1744 au fost încadrate prin măsuri active finanţate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, cele mai multe (631 persoane) fiind ocupate temporar în lucrări publice de interes comunitar la nivelul localităţilor din judeţ.

“Prin absolvirea cursurilor de formare profesională au fost angajate 213 persoane, acestora adăugându-li-se 168 de tineri absolvenţi, în timp ce prin subvenţionarea locului de muncă a şomerilor de peste 45 de ani sau a celor care sunt unici susţinători ai familiilor şi-au găsit un loc de muncă 249 de bistriţeni”, precizează Alina Căpraru.

În aceeaşi perioadă, 75 de persoane au optat să se angajeze într-o altă localitate decât cea de domiciliu, în 36 de cazuri fiind vorba despre schimbarea domiciliului. Tot de subvenţii au beneficiat şi 235 de persoane care s-au încadrat înainte de expirarea perioadei în care ar fi avut dreptul să beneficieze de indemnizaţie de şomaj.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5