La început de an,

Rata şomajului a crescut spre 4,89%

În Bistriţa-Năsăud, la finele lunii decembrie 2011, rata şomajului a ajuns la 4,89%, în creştere cu 0,27 puncte procentuale faţă de noiembrie. Rata şomajului înregistrează cea mai mare valoare din mai 2011 încoace. În ultima lună a anului, nu mai puţin de 591 bistriţeni au fost nevoiţi, pentru prima dată în viaţă, să-şi întocmească un dosar pentru a figura ca şomer în evidenţele AJOFM Bistriţa-Năsăud. În schimb, doar 210 şomeri au fost încadraţi în decembrie 2011. Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt Adina Sigartău, la începutul acestui an, în evidenţele instituţiei, figurau 6541 şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi.

Îngrijorător este faptul că pentru aceste peste 6500 persoane „neocupate”, angajatorii bistriţeni oferă doar 76 locuri de muncă, iar perspectivele nu sunt prea optimiste nici perioada următoare.

AJOFM BN va încerca să-i convingă pe angajatori să-şi angajeze ucenici, pe care să-i califice la locul de muncă, beneficiind în schimb de o sumă lunară egală cu 60% din Indicatorul Social de Referinţă, adică 300 lei pentru fiecare persoană încadrată, pe toată durata contractului de ucenicie (n.n. – între 1 an şi 3 ani). De altfel, o întâlnire pe această temă, între conducerea instituţiei şi cei mai importanţi angajatori din Bistriţa-Năsăud a fost programată pentru săptămâna viitoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5