RCS & RDS investeşte în cea mai nouă tehnologie Cisco, pentru creşterea calităţii serviciilor Digi

RCS & RDS creşte capacitatea reţelei sale de comunicaţii pe baza celui mai performant router de mare capacitate din lume, în cadrul unui proiect inovator, printre primele de acest gen în Europa. RCS & RDS, compania cu cea mai puternică infrastructură proprie de comunicaţii din România, a instalat recent primul echipament CRS-3 (Carrier Routing System), cel mai performant şi mai avansat router din portofoliul Cisco. Operatorul telecom a făcut această investiţie pentru a accelera extinderea şi dezvoltarea reţelei sale IP şi pentru a asigura astfel creşterea calităţii şi stabilităţii serviciilor Digi (internet, TV, voce fixă şi mobilă, date mobile) destinate atât clienţilor rezidenţiali, cât şi clienţilor de business. Proiectul, în cadrul căruia s-a instalat echipamentul Cisco de noua generaţie, este printre primele de acest tip din Europa şi este o iniţiativă unică în România şi în industria telecom.

CRS-3, cea mai nouă tehnologie Cisco şi cel mai performant echipament din lume din gama sa, este un router de mare capacitate care facilitează administrarea reţelei de comunicaţii a RCS & RDS şi triplează capacităţile de transfer pe infrastructura companiei. Platforma Cisco CRS-3 simplifică structura reţelei operatorului de telecomunicaţii şi creşte fiabilitatea acesteia. Prin implementarea acestui proiect, gradul de încărcare a reţelei RCS & RDS este redus cu până la 50%, ceea ce permite companiei să livreze servicii pe infrastructura existentă unui număr mult mai mare de clienţi şi, simultan, să ofere tuturor clienţilor o calitate sporită a serviciilor. Noua platformă folosită pentru dezvoltarea reţelei RCS & RDS face posibilă menţinerea şi extinderea serviciilor de acces la Internet cu viteze de până la 100 Mbps, în contextul creşterii cerinţelor de lărgime de bandă ale aplicaţiilor online şi facilitează de asemenea livrarea serviciilor de voce fixă şi mobilă, televiziune digitală şi IPTV şi de internet mobil.

“Am consolidat topologia reţelei, reducând numărul router-elor din backbone şi simplificând managementul acesteia. Instalarea de noi capacităţi de transport a devenit acum mult mai facilă datorită arhitecturii novatoare şi datorită simplificării reţelei, asigurându-ne, în acelaşi timp, un nivel sporit de redundanţă. Am migrat astfel de la o capacitate de 40Gbps per slot la o capacitate de 140Gbps per slot şi noul router este pregătit în perioada următoare pentru instalarea viitoarelor circuite ethernet 40GE sau 100GE. Noul şasiu va suporta un număr maxim de 224 de interfeţe 10GE şi migrarea la o configuraţie multi-şasiu cu o capacitate maximă de 322Tbps (1Tbps = 1.000 Gbps). În plus, faţă de beneficiile de capacitate vom profita de inteligenţa sporită în reţea, dezvoltând: tehnologiile IP/MPLS din core, arhitecturi de tip IP NGN (Next Generation Network), carrier-grade IPv6, servicii de tip Cloud”, a explicat Silviu Georgescu, Chief Technical Officer al RCS & RDS.

Cisco CRS-3 este de trei ori mai performant faţă de modelul anterior, ajungând la o capacitate maximă de 322 Tbps. Noul router permite spre exemplu ca întreaga colecţie de cărţi a Bibliotecii Congresului din Washington să fie descărcată în aproape o secundă sau că toate filmele create vreodată să fie descărcate în mai puţin de 4 minute.

“Am ales soluţia Cisco pentru că ne permite să aducem clienţilor noştri servicii de generaţie nouă. Este primul proiect de o asemenea anvergură în regiune şi ne bucurăm că l-am realizat în parteneriat cu Cisco, care ne-a asigurat echipamentele CRS-3 şi nu în ultimul rând cu Datanet Systems, care ne-a facilitat testarea tehnologiei Cisco şi a asigurat livrarea echipamentelor. Integrarea noului router în reţea a fost realizată integral de către echipa tehnică a RCS & RDS, ceea ce constituie o premieră şi o experienţă unică pentru o companie beneficiar a soluţiilor Cisco. O astfel de realizare presupune performanţă tehnică ridicată şi nivel maxim de profesionalism al echipei implicate în proiect”, a declarat Silviu Georgescu.

“Internetul de generaţie următoare este deja o realitate, iar Cisco CRS-3 este routerul care poate satisface complet nevoile internetului viitorului. RCS & RDS oferă servicii complete: televiziune prin cablu şi satelit, internet de mare viteză, telefonie fixă şi telefonie mobilă, iar capacitatea şi rapiditatea în furnizarea acestor servicii sunt elemente vitale pentru satisfacerea clienţilor. Prin performanţe, scalabilitate şi interoperabilitate, Cisco CRS-3 este motorul dezvoltării celor mai avansate reţele de bandă largă din lume”, a declarat Cristian Popescu, General Manager Cisco România.

Despre RCS & RDS

RCS & RDS şi-a dezvoltat propria infrastructură de telecomunicaţii pe suport de fibră optică şi acoperă cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixă şi mobilă peste 200 oraşe din ţară. RCS & RDS este lider pe piaţa din România în furnizarea serviciilor de internet şi de televiziune prin cablu şi satelit şi este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixă. De asemenea, RCS & RDS este singura companie de telecomunicaţii din România care oferă pachete complete, cu 4 servicii: televiziune prin cablu sau satelit Digi TV, internet de mare viteză Digi Net, telefonie fixă Digi Tel şi telefonie mobilă Digi Mobil. Pentru toate pachetele de servicii, compania practică cele mai accesibile tarife de pe piaţă. RCS & RDS este o companie modernă, cu o experienţă de 15 ani în furnizarea soluţiilor de telecomunicaţii. RCS & RDS este totodată unul din cei mai importanţi operatori din regiune, furnizând servicii de telecomunicaţii şi în Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia şi Serbia.

Despre Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în comunicaţiile Internet care transforma modul de conectare, de comunicare si de colaborare interpersonala. Informaţii despre Cisco se gasesc la adresa Web http://www.cisco.com. Pentru stiri de ultima ora, accesaţi site-ul Web de la adresa http://newsroom.cisco.com.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5