Una caldă, alta rece

Trei firme din Bistriţa au anunţat concedieri colective

Trei firme din municipiul Bistriţa au transmis o notificare către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud prin care anunţă că vor concedia, per total, 90 de angajaţi, în perioada decembrie 2011 – martie 2012.

Potrivit directorului executiv Doris Moldovan, cele trei societăţi sunt din domeniul prelucrării maselor plastice şi al construcţiilor. Numele firmelor nu au fost date publicităţii, potrivit prevederilor legale. Astfel, de la o firmă importantă care are 522 angajaţi, 53 vor fi disponibilizaţi, un alt angajator care avea 73 persoane încadrate va da afară 15 muncitori, în timp ce o societate va mai râmâne cu patru din cei 26 de angajaţi. Este pentru prima dată în acest an, menţiona Doris Moldovan, când la nivelul judeţului nostru sunt anunţate concedieri colective.

Pe acest fundal îngrijorător, rata şomajului este în creştere. La sfârşitul lunii octombrie, valoarea acestui indicator era de 4,53%, în creştere cu 0,39 puncte procentuale. În fapt, în Bistriţa-Năsăud sunt în jur de 5.500 şomeri, pentru care, din nefericire, sunt oferite doar 129 locuri de muncă.

RCS&RDS recrutează 20 de agenţi de vânzări

RCS&RDS oferă oportunitatea celor care doresc să se angajeze “într-o companie mare, lider de piaţă pe serviciile care le furnizează, de cablu/internet/telefonie” de a participa la minibursa locurilor de muncă, a anunţat Alexandra Câmpan, reprezentantul societăţii la Bistriţa.

Vineri, 4 noiembrie, de la ora 10, la sediul AJOFM BN, persoanele interesate să ocupe unul din cele 20 de posturi de agent vânzări sunt aşteptate la bursă. “Persoanele care sunt vizate sunt atât tineri absolvenţi, studenţi, cât şi persoane care îşi doresc un al doilea job sau un job part-time. Este vorba, pentru început, de un job part-time, în care se oferă atât training teoretic, pe tot ce înseamnă parte de vânzări, cât şi practic. Organizăm această bursă pentru a oferi şansa cât mai multor persoane să vină să discute cu noi, să putem explica ce presupune acest post”, a precizat reprezentantul RCS &RDS, adăugând că nu există „limite de vârstă şi de experienţă”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5