REGINA ANA A ROMÂNIEI

PROFESOR-SIMIOANCA SIMONA

O regină fără regat, dar sufletește alături de el și de Majestatea Sa Regele Mihai.
Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris.Este fiica Principelui Rene de Bourbon-Parma și a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana a copilărit în Franța.
Începând cu anul 1939, după izbucnirea războiului ,și-a urmat familia în Spania, Portugalia și S.U.A.,unde a urmat o școală de artă, la New York.În paralel pentru a-și putea câștiga existența , a lucrat ca vânzătoare la magazinul universal Macy’s.
În septembrie 1943, la nouăsprezece ani, Principesa s-a înrolat ca voluntar în armata franceză.A fost împreună cu regimentul ei,în Maroc, Algeria, Italia, Franța,Luxemburg și Germania,
până la sfârșitul ostilităților.A primit Crucea de Război a Franței și gradul de locotenent. În toamna anului 1947 l-a cunoscut ,la Londra , pe Regele României ,venit să asiste la nunta Principesei Elisabeta a Marii Britanii, viitoarea Regină Elisabeta a II-a.S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.
Exilul Regelui Mihai și al Reginei Ana a început după nuntă.Au locuit până la sfârșitul anului 1948 la Vila Sparta, locuința Reginei- Mamă Elena.Din 1949 s-au mutat la Laussane și apoi în Anglia până în 1956.Familia Regală s-a întors în Elveția în 1956 instalându-se la Versoix, un mic oraș la câțiva kilometri de Geneva.Aici au locuit peste patruzeci și cinci de ani.
Familia Regală a României a fost binecuvântată de Dumnezeu cu cinci fete. Pe timpul exilului avea să fie o familie obișnuită: copiii, munca, bucuria de a petrece timp împreună.Dragostea pentru România avea să-i însoțească pe Rege și Regină până astăzi.MS Regale s-au întors în România în mai 1992 și începând din anul 2001 au reședința oficială la Palatul Elisabeta.
Majestatea Sa Regina Ana declara: Aș vrea să fac mai mult pentru România... Sper ca generațiile pe care noi le-am crescut să continue lucrul pe care regele și înaintașii lui l-au făcut...Este o chestiune de încredere, o chestiune de respect....Există o poezie pe care România o are...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5