La mulţi ani, Majestăţii Sale Regina Ana !

Majestatea Sa Regina Ana a României s-a născut la Paris, la 18 septembrie 1923, ca Principesă de Burbon – Parma, fiică a Principelui Rene de Bourbon-Parma şi a Principesei Margareta a Danemarcei.
Regina Ana a României a copilărit în Franţa, împreună cu cei trei fraţi ai săi. După începerea războiului a trebuit să-şi urmeze familia în refugiu în Spania, Portugalia şi în Statele Unite ale Americii. De la şaisprezece la nouăsprezece ani urmează o Şcoală de Artă în New-York.
În 1943 cere permisiunea mamei sale să meargă pe front în Europa, sub culorile patriei, Franţa, iar mama sa acceptă, iar principesa Ana a devenit caporal în armata franceză, lucrând ca infirmieră. Primeşte din partea statului francez „Crucea de Război” şi gradul de locotenent.
În 1947 l-a cunoscut, la Londra, pe regele Mihai I al României, venit să asiste la nunta Principesei Elisabeta a Marii Britanii, viitoarea Regină Elisabeta a II-a.
S-au căsătorit la 10 iunie 1948, la Atena.
Familia Regală a României avea să fie pe timpul durerosului exil una obişnuită: copii, muncă, bucuria de a petrece timpul împreună. Regina Ana a României are la Palatul Elisabeta o cameră a ei, în care îi place să-şi petreacă serile în faţa televizorului sau o carte în mână. Când erau tineri, Regele şi Regina aveau pasiunea ascultării muzicii.
Regina Ana a declarat: „Aş vrea să fac mai mult pentru România, dar nu numai din datorie, ci şi dintr-un sentiment de identitate, prin ceea ce sunt eu ca om, ca destin…”.
Cu ocazia aniversării zilei sale de naştere, urăm Majestăţii Sale Regina Ana a României sănătate, fericire, viaţă lungă, prosperitate şi tradiţionalul „La mulţi ani!”
Sursa: „Coroana Română la 110 de ani”
Ed. Curtea Veche, 2008

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5