Sala Polivalentă plină ochi la întâlnirea cu cântecul

Roberta Opre şi-a lansat albumul alături de Văru Săndel şi Tinu Vereşezan

Sala Polivalentă a fost plină ochi la lansarea primului album al tinerei interprete Roberta Opre. Intitulat "Tată, ai fată frumoasă!", albumul cuprinde 12 piese etno şi este imprimat la Studio Sonic, producător fiind Costy din Sighet, 8 piese fiind create de Văru Săndel.
Primii care au fost pe scena amenajată tradiţional au fost cei de la Ansamblul Folcloric "Flori dumitrene", atent îndrumaţi de maestrul coregraf Ioan Simionca şi primarul Gheorghe Bălăjan. Obiceiul de nuntă, colacii, steagurile, mireteii, jocurile, toate au impresionat publicul. La doar două ore diferenţă dumitrenii au putut fi admiraţi la "Românii au talent", la Pro TV. A urmat Ansablul Folcloric "Doruri bistriţene" al Liceului de Muzică "Tudor Jarda" coordonat de prof. Cristina Bălan, cu piese tradiţionale din arealul transilvan. Anuţa Motofelea a venit însoţită de Emilian Coruţi, la vioară, împreună amintindu-ne de repertoriul năsăudean. A impresionat momentul în care Mirela Petruş şi Roberta au cântat un duet mamă-fiică. Au urmat cunoscuţii maramureşeni Florentina şi Petre Giurgi, prieteni buni cu familia Opre de la Dumitra, după cum ei înşişi afirmă, cu un repertoriu bine receptat de public, dar şi cu două pricesne de pe albumul ce va fi lansat în Duminica Floriilor. Actorul Văru Săndel, cel care a şi prezentat spectacolul, întregind atmosfera cu glumele lui, a cântat, la rândul lui, amintind aici doar două dintre piese "Cântecul mahmurului" şi "Să moară capra vecinului". Tinu Vereşezan, venit tocmai din Timişoara pentru concert, a amintit că are legături puternice cu Bistriţa, părinţii lui fiind din Chiochiş de loc. Şlagărul "Mândră floare trandafir" a fost fredonat de întreaga sală.
Sărbătorita Roberta Opre a urcat de mai multe ori pe scenă cu piese de pe primul ei album, primind nu doar aplauze ci şi zeci de buchete de flori. Roberta are 15 ani şi este elevă la Liceul de Muzică "Tudor Jarda" din Bistriţa, la canto-popular, studiind şi clarinetul. Vocea a fost moştenită de la bunica ei, pe acelaşi drum fiind şi sora Evelyne. A fost îndrumată pe drumul cântecului de artista Mirela Petruş. Roberta este membră a Ansamblurilor Folclorice "Doruri bistriţene" şi "Flori dumitrene". Printre cei prezenţi au fost şi deputatul Radu Moldovan, primarul Becleanului Nicu Moldova, directorul Finanţelor Dorina Cicioc, profesorii Codruţ Ceoarec, Mărioara Buzilă, Dorina-Miss fata de la ţară, prieteni, dar şi o sală plină ochi de bistriţeni care au venit să fie alături de ea şi de părinţi.
În curând va urma şi primul său album de muzică populară. Până atunci Roberta va fi prezentă la Gala Premiilor Muzicii Populare Româneşti, cel mai important eveniment al genului, care va avea loc pe 4 aprilie 2012, la Sala Palatului din Bucureşti, organizat de Etno TV şi Asociaţia Culturală ”Suflet de Român”, fiind acompaniată de orchestra Lăutarii de la Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Din judeţul nostru sunt nominalizaţi Cristian Pomohaci, Alexandru Pugna, Cornelia Ardelean Archiudean, Petre Petruse, Irina Someşan, Nicu Cioanca, Simion Pop, Saveta Bogdan, Marcel Avram, Anuţa Motofelea şi Roberta Opre.

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5