ROMÂNIA DE AZI, ROMÂNIA DE MÂINE

România de azi

,,Totul s-a dus naibii, să ne bucurăm!’’ (Emil Cioran)

Să ne bucurăm aşteptând ziua când ,,gaşca’’ celor care conduc azi România şi i-au pricinuit atâta rău, va fi înlăturată, judecată şi condamnată. Cauza aceste decăderi a ţării o constituie lipsa de cultură a celor care au ajuns, prin furt şi minciună, să ocupe cele mai înalte funcţii în stat. FURT fără jenă şi cât mai mult pentru a-şi umple buzunarele fără fund, din care, înainte de alegeri, să arunce ,,grăunţe’’ din belşug mulţimii sărăcite pentru a le obţine din nou votul; MINCIUNI fără o fărâmă de jenă , înglobate într-un torent de promisiuni neonorate. ,,Minciuna stă cu regele la masă’’…

Dacă primul ministru Barbu Catargiu a rostit tare şi hotărât în Parlamentul României ,,Totul pentru ţară, nimic pentru noi!’’, premierul de azi, cu trupeţii lui, acţionează deandoasele : totul pentru noi…

Se fac compromisuri dureroase pentru români promiţând şi acordând ungurilor privilegii nemeritate. Prin ce mijloace a reuşit Laslo Tokes să obţină la alegerile europarlamentare peste o mie de voturi în judeţul Neamţ? (Dar Eba în toată ţara?...)

UDMR-ul ar fi putut să facă un mare bine tuturor cetăţenilor români părăsind Coaliţia de guvernare şi asociindu-se cu opoziţia, dar nu au făcut-o. Conducătorii lor au aceeaşi lăcomie necumpătată precum cei de la PDL.

Minciuna, slugărnicia şi laşitatea asociate cu lipsa de cultură de la toate nivelele au cauzat această decădere gravă a României de azi.

Popoarele fără cultură s-au pierdut, au ieşit din istorie. România de azi este pe această cale, a pierzaniei. Totul este putred! Totul trebuie schimbat! Nu mai putem trăi aşa! Este necesară o renaştere morală. Trebuie să schimbăm conceptele şi viziunea noastră asupra trecutului, dar, mai ales, asupra viitorului.

Destul!Trebuie să punem capăt CORUPŢIEI! Dar cum?... O revoltă populară precum în ’89 sau precum cele recente din Africa (,,Demnitate înainte de pâine!’’ a fost sloganul revoluţiei tunisiene), sau pe cale democratică, printr-o participare masivă la un vot corect în 2012. Americanii spun că un vot este mai puternic decât un glonţ. Este adevărat. O simţim pe pielea noastră: dacă în 2009 nu ne vindeam voturile pe doi lei, soarta noastră ar fi fost alta astăzi. Primarul Sibiului nu era păpuşa penibilă de B0C (ajuns o ruşine a Ardealului). Se adevereşte, din păcate pe pielea noastră, conceptul americanilor: cu un glonţ poţi omorâ un om, cu votul greşit, vândut pe doi lei, nenoroceşti un popor.

,,Nu mai putem continua aşa, avem nevoie de o schimbare radicală a vieţii, de ruperea cu trecutul!’’ (Mihail Gorbaciov)

,,Furăm de la noi înşine, luăm şi dăm mită, minţim în rapoarte, în presă, de pe podiumuri înalte, ne complacem în propriile noastre minciuni, ne decorăm unii pe alţii… Şi toate astea – de sus în jos şi de jos în sus.’’ (Nicolai Rîjkov, premierul lui Gorbaciov, 1985)

Unei superbe fetiţe de 10 ani, un fel de copil de trupă, i s-a interzis participarea la Parada de Ziua Naţională a României pe motiv că tatăl ei nu face parte din partidul preşedintelui. A plâns mult fetiţa… A plâns şi calul… Aşa ceva numai în România de azi se putea întâmpla! De ce n-aţi interzis şi maidanezilor participarea la paradă, domnilor PDL-işti?

România de mâine

Domnul Victor Ponta i-a promis fetiţei că la 1 Decembrie 2012 ea va deschide Parada . Să te audă Dumnezeu, Domnule Ponta!... Cred în sufletul înlăcrimat al acestui copil, cred în România de mâine…

Ne mai poate salva şi o revoluţie a intelectualilor, condusă de scriitori, jurnalişti şi artişti, cu tinerii în frunte. TINERII au fost primii care au sărit să sfărâme Zidul Berlinului, TINERII au fost în prima linie a Revoluţiei din 1989, mulţi plătind cu propria viaţă dorinţa de libertate :,,MURIM dar vom fi LIBERI!...’’ Tinerii pot şi trebuie să schimbe în bine viaţa din România!

,,La vremuri noi, oameni noi!’’ E timpul să punem măcar acum, după 22 de ani de la detronarea şi judecarea Ceauşeştilor, capăt acestui regim comunisto-securist care încă ne mai conduce.

Vasile POP

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5