Rugăciune și veghe la catafalcul Preasfinției Sale Florentin. Funeraliile, mâine, în direct la TVR

Funeraliile episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, vor fi transmise în direct de TVR. Slujba de înmormântare va fi oficiată sâmbătă, 16 ianuarie, de la ora 12:00, pe esplanada din fața Catedralei din Piața Timotei Cipariu.
„La rugămintea Departamentului pentru Imagine și Relații cu Mass-Media din cadrul Episcopiei de Cluj-Gherla, Studioul teritorial de Televiziune TVR Cluj a anunțat că va asigura transmisia în direct a înmormântării Preasfinției Sale, pe posturile TVR Cluj și TVR 3. Totodată, la ora de început a transmisiei (12:00), va fi generat un link pe care îl vom pune la dispoziția tuturor celor care vor dori să o preia, în mod gratuit, pe propriul canal (din mass-media), sau să urmărească slujba și pe internet”. Linkul va fi distribuit pe paginile de Facebook ale Eparhiei de Cluj-Gherla și Catedralei „Schimbarea la Față” – au anunțat reprezentanții Episcopiei Greco-Catolice.
Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu va fi condus sâmbătă pe ultimul drum și așezat, „în așteptarea Învierii”, în Catedrala în construcție din Piața Cipariu, pe care a dedicat-o Martirilor și Mărturisitorilor Secolului al XX-lea.
„Ne rugăm ca sufletul său să intre senin pe Porțile Împărăției Cerești, în lumina și bucuria prezenței nemijlocite a lui Dumnezeu, pe care L-a slujit cu credință aici pe pământ. Veșnica sa pomenire, odihnească în pace cu drepții și sfinții!” – au transmis reprezentanții Episcopiei.
..................
Azi, de la orele 8.00 ale dimineții credincioșii se perindă continuu, în tăcere, pe culoarul central al Catedralei „Schimbarea la Față”, trecând pe la catafalcul Preasfințitului Florentin așezat în fața Sf. Altar și își iau rămas bun de la Episcopul lor. Sunt multe lacrimi, e rugăciune continuă. Tineri din ASTRU și tineri Cercetași ai Munților veghează cu atenție ca regulile datorate pandemiei să fie respectate. La intrarea în catedrală, Jandarmeria Română îi dă onorul Arhiereului adormit în Domnul. La ieșire fiecare credincios primește o imagine cu chipul Ierarhului, pentru a-i păstra și așa amintirea.
În strană s-au rugat Surorile Ordinului „Sfântului Vasile cel Mare”, apoi Surorile din Congregația Surorilor Maicii Domnului, cu credință, de sub povara crucii suferinței. Se roagă acum Pr. Anton Crișan, rugăciunea e neîntreruptă iar pe un ecran se derulează imagini, momente din drumul pe acest pământ al Preasfințitului Florentin. Fie ca Mântuitorul, Domnul Isus de față în Altar, să primească rugăciunea, să coboare mângâiere, iar sufletul Ierarhului mult-regretat să-l primească în înalt, în lumină. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Foto: https://photos.app.goo.gl/ejUXQShUGx1m5iEeA

Comentarii

16/01/21 10:58
BĂLĂI EMIL

Fie memoria Preasfinției Sale binecuvântată în sufletele tuturor celor ce i-au cunoscut și apreciat dăruirea cu care l-a slujit pe bunul Dumnezeu. Odihnească-se în pace în lumina casei
Tatălui Ceresc!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5