S-a dat startul concursului internaţional de atelaje canine din Pasul Tihuţa

Timp de două zile, în Pasul Tihuța, pe Drumul Romanilor, se desfăşoară prima ediţie a  concursului internațional de atelaje canine, organizat de Asociația Chinologică Bistrița-Năsăud și Tășuleasa Social.

În concurs s-au înscris 27 de echipaje din Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria și România, potrivit președintelui Asociației Chinologice Bistrița-Năsăud, Matilda Gubesch, citată de Agerpres.

„Județul Bistrița-Năsăud va avea doi concurenți, printre care se numără preotul romano-catolic din comuna Rodna, Kiss Attila, care participă de aproximativ zece ani în astfel de competiții, obținând până acum un titlu de vicecampion mondial și două titluri europene. Printre rasele care vor putea fi admirate, sâmbătă și duminică, în Pasul Tihuța, se numără Husky, Malamut, Samoyed și câinele de Groenlanda.
Probele constă în trasee de câte patru, respectiv 11 kilometri, ce vor fi parcurse pe un vechi drum construit de romani”
, precizează Agerpres.

Toţi câinii care pornesc în cursă trebuie să treacă şi linia de sosire, în cazul unor eventuale accidente aceştia urmând să fie aduşi în saci speciali, asta pentru că niciodată nu se abandonează câinele.

Premierea câştigatorilor este programată duminică, după disputarea celei de a doua manşe.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5