Dreptul la informarea opiniei publice şi la replică

„Sancţionată abuziv de CNADNP, iar justiţia trebuie să facă dreptate”

Catre,
Ziarul Rasunetul

Vin la dvs cu rugamintea de a analiza, comenta si publica "mizeriile" si abuzurile CNADNR-ului fata de firmele care inca au rezistat intr-o economie gestionata pana mai ieri de "cenusa portocalie". Spunem "cenusa" pentru ca atat ramane dupa o politica economica caracterizata de abuzuri, coruptie, interese de partid, dijme, biruri, toate puse in carca cetateanului de rand si a firmelor care cat de cat mai "misca" in economia nationala.
Societatea comerciala Sigstrat SA Sighetu Marmatiei este un agent economic care are 500 salariati. Ma opresc aici in prezentarea societatii deoarece cel mai important lucru este ca acesti 500 oameni primesc lunar avans si lichidare, fiecare dupa natura si tipul muncii sale. De aceste venituri, in conditiile actuale, beneficiaza si familiile acestora (soti/ sotii, copii, parinti etc).
"Painea le este asigurata".
Ca obiect de activitate, societatea se ocupa cu prelucrarea lemnului, iar materia prima este busteanul de fag.
Sigur ca aceasta materie prima trebuie sa ajunga la societate iar transportul busteanului de fag este esential.
Si de aici incepe "spectacolul" pe care noi l-am numit "CNADNR-ul si Justitia Bistriteana". L-am numit asa pentru ca in mod neoficial societatea noastra "trebuia" sa fie amendata, "cum este posibil ca aceasta societate sa fie tot timpul in regula?"
Intr-adevar, societatea noastra tot timpul a fost in regula si si a respectat legislatia in vigoare asa cum este ea (buna/ rea).
La toate aceste intrebari, primul pas l-a facut, cine altul, decat CNADNR-ul, iar in attach aveti, pe cat posibil, in ordine cronologica, derularea evenimentelor.
Cu riscul de a ma repeta: "De ce CNADNR-ul si Justitia Bistriteana"? Simplu: Pentru ca daca veti analiza cu atentie aceasta speta, o sa observati ca judecatorii (unii dintre ei) au uitat total adunarea, scaderea, inmultirea si impartirea, iar regula de trei simpla este pentru acestia o stiinta extrem de complexa.
Veti observa de asemenea ca viitorii ingineri si tehnicieni silvici, invata degeaba dupa un manual al prof. emerit Filipovici, carte care de altfel a fost tradusa in peste 20 limbi, prezentand o piatra de temelie in studiul lemnului.
Ce le pasa judecatorilor si CNADNR-ului?
Veti observa o traducere legalizata a cantarului din care rezulta ca acesta nu poate cantari decat intre 5000 - max. 10.000 kg. Cu alte cuvinte, CNADNR-ul a sanctionat abuziv societatea noastra pe motiv ca masina incarcata depasea greutatea maxima admisa. Dar a fost prea greu pentru acesti magistrati (magistrate) sa inteleaga si acest aspect, desi li s-a dat totul "mura in gura".
Veti constata de asemenea un nou record mondial in materie de constatare si intocmire a unui proces-verbal. 6 minute, domnilor, nu este incredibil? Intreaga procedura de cantarire si intocmire a unui proces-verbal a durat 6 minute.
In concluzie:
Avem, pe de o parte un cantar inadecvat si un tichet de cantar care ofera date eronate, iar pe de alta parte avem aviz de insotire marfa, factura fiscala, nota de receptie, dovada achitarii facturii prin banca, dovada legalizata ca acest tip de cantar nu poate cantari mai mult de 10.000 kg, "Studiul Lemnului" al domnului profesor Filipovici, caracteristicile tehnice ale masinii.
Justitia = balanta???!!
La toate acestea adaugati principiul "in dubio pro reo".
Iata de ce "CNADNR-ul si Justitia Bistriteana" era titlul potrivit, abuzul protejat de a treia putere in stat, de magistrati (ca au fost 3 in compet de recurs) care nu sunt in stare sa adune, sa scada, sa inmulteasca si sa imparteasca. Dupa scandalurile din CNADNR este de actualitate cel din CSM!!! Nimic nu-i intamplator!
In final ma intreb daca "pamantul e rotund" sau daca 1+1 = 2. Se pare ca CNADNR-ul impreuna cu justitia bistriteana au descoperit alte raspunsuri, poate un domeniu stiintific doar de acestea stiute...

Cu multa stima si respect,
Consilier Juridic
Nicolae Tulici

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5