Săptămâna „Altfel” la Grădiniţa „Dumbrava Minunată” Bistriţa

            A fost intr-adevăr .......altfel, în săptămâna 21-25.05.2018, pentru „Piticii” Grupei Mari B din cadrul Grădinţei „Dumbrava Minunată” Bistriţa. Copiii au avut parte de experienţe minunate în această perioadă de timp, fiind îndrumaţi cu afecţiune  de doamnele educatoare Barna Mariana şi Silaşi Valentina şi sprijiniţi de doamna director Sava Margareta.

            Astfel, micuţii au trăit clipe de neuitat, cu încărcătură emoţională puternică, în cadrul acţiunilor desfăşuratepe parcursul acestor cinci zile în care au îmbinat cunoştinţele  teoretice cu activităţile practice. În primele zile, ei au fost pe rând micii oameni de ştiinţă în mijlocul unui altelier de chimie şi fizică, înfiinţat „ad hoc” în sala de grupă cu sprijinul unei bunici „magician”-doamna profesor Pop Maria. Apoi ei s-au transpus în rolul unui şerif american, cu ajutorul doamnei Livia Pop, care a venit direct din S.U.A. în faţa lorşi au fost în acţiune alături de agenţii de poliţie, într-un exerciţiu aplicativ cu echipamentele din dotarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie BN. Pe parcursul zilelor următoare, ei  au fost învăţaţi cum să-şi valorifice potenţialul fizic participând la o vizită la Liceul cu Program Sportiv, vizită organizatăsub deviza „Şi eu vreau să fiu un mare sportiv”, dar şi cel creativ, fiind membri activi la sezătoarea „Bunicile ne învată”, găzduită de Casa Argintarului Bistriţa. Şi pentru că se apropie Ziua Copilului,„piticii” au creat propriile lor felicitări în cadrul atelierului organizat în sala de grupă de doamnele educatoare, felicitări pe care le-au dăruit ulterior prietenilor şcolari, în cadrul vizitei la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu, vizită în care au avut ocazia să afle cum e să fii „boboc”.

            Această saptămână le-a oferit copiilor oportunitateade a-şi dezvolta imaginaţia, de a-şi stimula creativitatea, de a făuri vise pentru profesiile lor viitoare, de a-şi exprima sentimentele de prietenie şi bună colegialitate şi de a se pregăti pentru noul început care îi aşteptă din toamnă, odată cu primii paşi pe care îi vor face la şcoală. În tot acest noian de sentimente şi experiente, de emoţii- pe de o parte, de entuziasm, curiozitate şi implicare-pe de altă parte, au fost vegheaţi şi îndrumaţi de doamnele educatoare care au făcut, încă o dată, ca anii petrecuţi de „pitici” în acestă „minunată dumbravă” a copilăriei să fie de neuitat.

 

Părinţii „Piticilor” din Grupa Mare B

                „Grădiniţa Dumbrava Mininuată” Bistriţa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5