Şapte explozii controlate, pentru zăporul de gheață de pe râul Ilva

Pirotehniștii din cadru ISU „Bistriţa” au executat, luni, șapte explozii controlate, folosind 3,5 kg material exploziv, pe râul Ilva, pentru slăbirea zăporului de gheaţă, format din cauza oscilațiilor de temperatură înregistrate în ultimele zile.

Zăporul de gheaţă, cu o lungime de 500 m, la ieșire din localitatea Poiana Ilvei spre localitatea Ilva Mică, a condus la inundarea unei porțiuni de teren agricol. Mai mult, exista riscul ca DJ 172 D și calea ferată din apropiere să fie afectate de cantități mari de apă ieșite din albia râului în cauză.

„Deocamdată debitul râului este scăzut, însă au fost create canale de scurgere pentru a stabiliza cursul apei acumulate în amonte, eliminând astfel riscul inundării obiectivelor riverane.
În continuare, toate cursurile de apă din județul Bistrița — Năsăud sunt monitorizate, echipajele de intervenție fiind pregătite să acționeze când situația o impune”, precizează Marius Rus, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5