O nouă intervenţie dispusă de prefect, la zăporul de gheaţă de la Poiana Ilvei

În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Ioan Ţintean a dispus miercuri, o nouă intervenţie în locul formării zăporului de gheaţă de pe râul Ilva, localizat pe raza comunei Poiana Ilvei, astfel încât să se elimine orice pericol în măsură să afecteze infrastructura judeţeană.

         La începutul săptămânii, echipajul pirotehnic din cadrul I.S.U. Bistriţa a intervenit cu explozii conmtrolate, dar problema acumulării de gheaţă a fost soluţionată parţial, existând în continuare riscul devierii cursului apei către drumul judeţean DJ 172 D.

„Acumularea excesivă de gheaţă, în special sub podul de cale ferată din apropiere, s-a dovedit a fi punctul vulnerabil. Prin evaluarea situaţiei de către membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a ajuns la concluzia că o nouă intervenţie a pirotehniştilor, cu o cantitate mai mare de exploziv, ar fi riscantă din cauza firelor de înaltă tensiune ale C.F.R. În aceste condiţii, prefectul a solicitat sprijin conducerii Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, care a pus la dispoziţie un excavator şenilat, cu ajutorul căruia gheaţa a fost fărâmiţată sau scoasă în parte la mal, în aşa fel încât apa să-şi poată relua cursul natural”, se arată în comunicatul transmis de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Problema a fost deblocată prin eforturile conjugate de monitorizare şi intervenţie ale Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, I.S.U, Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud şi reprezentanţilor locali ai comunei Poiana Ilvei. Prefectul s-a asigurat, la faţa locului, că totul a decurs conform planului şi că nici o gospodărie nu este în pericol.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5