Săracii să se descurce singuri!

Numărul prestaţiilor sociale se reduce drastic. Astfel de beneficii vor fi acordate în funcţie de veniturile şi bunurile deţinute de cei care solicită sprijinul statului, iar banii vin atât de la Guvern, cât şi de la autorităţile locale.

În cazul în care, persoanele cu venituri reduse refuză un loc de muncă sau nu vor să meargă la cursuri de recalificare, acestea pot primi mai puţini bani sau chiar deloc.

În prezent, în judeţul Bistriţa-Năsăud, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială acordă circa 13.000 de prestaţii sociale.

,,În jur de 2.500 de persoane beneficiază de ajutor social, în jur de 7.000 alocaţii de susţinere, în jur de 3.300 indemnizaţii pentru creşterea copilului şi aproximativ 100 de drepturi pentru persoanele cu handicap (sunt tot indemnizaţii pentru creşterea copilului până la 7 ani).

Până acum se acordau şi persoanelor cu handicap mediu, dar a apărut şi aici o modificare şi se acordă persoanelor cu handicap accentuat şi grav”, a precizat Doina Sigmirean, director executiv AJPIS B-N.

Dar, potrivit Mariei Oltean, consilier superior în cadrul AJPIS B-N, în judeţul nostru, situaţia nu arată dramatic în comparaţie cu celelalte judeţe.

,,În anii anteriori media era de 3.400 de ajutoare sociale acordate şi acum avem 2.600 pe lună”, a precizat Maria Oltean.

Prin această lege, Executivul urmăreşte să reducă până în 2013 cu 100.000 numărul persoanelor care beneficiază de ajutoare sociale.

Legea asistenţei sociale este unul dintre actele cerute de Fondul Monetar şi Comisia Europeană.

Comentarii

20/01/12 20:42
Vizitatorsomote...

Saracii sa se descurce singuri,pe bogati ii ajutam toti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5