Sărbătoare în familia profesioniștilor contabili bistriţeni

În ziua de 21 septembrie a fost sărbătorită cea de a XII-a ediţie a Zilei Naţionale a Contabilului Român care a reprezentat pentru întreaga comunitate profesională un prilej pentru a aduce un omagiu tuturor celor care au sprijinit activităţile CECCAR, de a arăta respectul și recunoștința față de numeroșii colegi care au adus o contribuție semnificativă la profesia contabilă și obiectivelor acesteia.
Manifestarile au inclus 3 evenimente, și anume; “Ziua Națională a Contabilului Român” ,“Topul local al celor mai bune societăţi membre CECCAR” și Aniversarea a” 95 de ani de la înființarea CECCAR” prilej de bucurie pentru profesioniştii judeţului nostru, care îşi desfăşoară activitatea în domeniul financiar-contabil.
Deschiderea oficială a evenimentelor a fost efectuată de preşedintele filialei, d-na Sigartău Paraschiva. Din partea oficialităţilor locale au fost prezenţi ec. Constantin Cristian Parasca - şef administraţie la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bistriţa- Năsăud; dr. ec. Radu Vasile Pop - şef administraţie adjunct la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bistriţa- Năsăud; consilier superior Simona Maxim - Biroul de Expertize Tehnice şi Contabile de pe lângă Tribunalul BN; subcomisar de poliţie Bugnar Paul - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului BN.
Tema prezentată a fost ”CECCAR-95 de ani de existenţă în slujba profesiei contabile”. In abordarea tematicii directorul executiv Login Poni a subliniat “Această istorie de 95 de ani a CECCAR constituie pentru noi, cei de astăzi, şi va constitui neindoielnic pentru cei care ne vor urma, o sursă inepuizabilă de inspiraţie, în slujirea interesului public. La 13 iulie 1921, regele Ferdinand a aprobat legea, prin Decretul Regal nr. 3.036, textul fiind contrasemnat şi de Grigore Trancu-Iaşi, în calitate de ministru al muncii şi ocrotirilor sociale şi creează Corpul Contabililor Autorizaţi şi Experţilor Contabili. Cu ocazia constituirii Consiliului Superior al Corpului, Grigore Trancu-Iaşi, cel fără de care apariţia legii ar fi fost aproape imposibilă, spunea: ”Drumul este făcut, colegii noştri n’au decât să păşească ferm, înălţarea lor din toate punctele de vedere le este asigurată”…Fără îndoială, efectele crizei economice afectează, deopotrivă, piaţa profesiei contabile în ansamblu. Răspunsul profesioniştilor trebuie să-l reprezinte activitatea de calitate, responsabilă, de natură să restabilească încrederea în afaceri, să ajute la adoptarea şi aplicarea unor soluţii eficiente, care să stopeze declinul economiei şi să determine relansarea, servind onest şi eficient interesul public.”
Au fost acordate Diplome de merit persoanelor nominalizate de către Consiliul filialei Bistriţa, şi anume:
1 Ratiu Daniela -Contabil autorizat- ITM Bistrita
2 Bretean Ioan Marius -Expert contabil- SC Conta Financiar Complet SRL
3 Popescu Gratiela -Expert contabil- SC Finance & Doc SRL
4 Bungardean Leontina Marioara- Expert contabil -SC Contanev SRL
5 Mihut Albina- Expert contabil- Primaria Bistrita
6 Somesan Daniela Georgeta- Expert contabil- SC Interconta SRL
7 Cioncan Ioana- Expert contabil- A.F.I.R.
8 Parasca Andreea Oltita-Stagiar expert contabil- SC Almet SRL
9 Givan Carmen Silvia-Stagiar expert contabil-UM 01371 Prundu-Bargaului
10 Zdrel Monica- Stagiar expert contabil –SC Dacorom Trading SRL
Manifestările au continuat cu o scurtă prezentare a evenimentului “Topul local al celor mai bune societăţi membre ale CECCAR FILIALA BISTRIŢA”, fiind înmânate distincţiile şi diplomele societăţilor nominalizate conform locului ocupat.
Premiul special al anului 2016 - Locul I
SC MAREXPERT CONSULTING SRL Bistrita
Firme de top ale anului 2016 - Locul II
SC PROSOFT EXPERT SRL Bistriţa
Topul firmelor membre C.E.C.C.A.R. - Locul III
SC LG CONTAUDITEX SRL Bistrita şi SC EVALCONT CORPORATION G.S. SRL Bistrita
Păstrand acest cadru festiv, D-lui MURESAN TEODOR -expert contabil de onoare- pentru cei 45 de ani în care a îndeplinit, fara întrerupere, calitatea de expert contabil si unul dintre colegii care au promovat profesia de contabil pe plan local, i s-a înmânat placheta aniversara “a 95 de ani de la înfiintarea CECCAR”.
Manifestările prilejuite de sărbatoare s-au încheiat cu mulţumiri, aprecieri din partea celor premiaţi, precum şi din partea reprezentanţilor oficialităţilor locale.
CECCAR, lider al profesiei contabile din România, va continua să contribuie la creşterea nivelului de cultură financiară şi economică în mediul de afaceri şi la consolidarea imaginii profesioniştilor contabili ca parteneri indispensabili pentru o afacere de succes.
Dacă noi toţi, cei care formăm comunitatea profesioniştilor contabili din ţara noastră continuăm să ne practicăm meseria responsabil, cu profesionalismul de care am dat dovadă neîncetat, în conformitate cu principiile etice care ne reprezintă, succesul nu va întârzia să apară, iar statutul nostru va fi de neatins.
LA MULŢI ANI tuturor profesioniştilor contabili din România!
Corpul Expertilor Contabili şi a Contabililor Autorizaţi din România Filiala Bistriţa-Năsăud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5