Sărbători pascale în siguranţă cu Poliţia bistriţeană

Pentru ca bistriţenii să sărbătorească Sfintele Sărbători de Paşte în siguranţă, şi în acest an poliţiştii vor fi la datorie pentru a preveni şi combate actele de tulburare a ordinii şi liniştii publice şi evenimentele rutiere. Astfel, un număr de 385 de poliţişti au fost mobilizaţi în perioada sărbătorilor pascale în acest scop, dintre care 245 specializaţi în ordine publică, 43 de poliţie rutieră, 37 de investigaţii criminale.
„Echipele mixte vor acţiona în localităţi, staţiuni turistice, zone de agrement şi lăcaşe de cult, pe drumurile publice, in staţii C.F.R. , pe trenurile de călători şi în autogări, pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe, din autoturisme, din societăţi comerciale, din buzunar, infracţiuni cu violenţă comise pe fondul consumului de alcool ori pe fondul exacerbării unor stări conflictuale preexistente, consumului de droguri sau substanţe etnobotanice, respectarea prevederilor legale privind circulaţia rutieră şi altor fapte antisociale ce pot afecta ordinea şi liniştea publică”, precizează subinspectorul Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al Poliţiei bistriţene.
În perioada 9-13 aprilie 2012. poliţiştii bistriţeni vor desfăşura activităţi de prevenire şi informare a populaţiei cu privire la riscurile de victimizare pe care le implică sărbătorile religioase. Luni, au fost distribuite pliante şi fluturaşi, pe tema prevenirii furturilor din locuinţe, către firme de pază şi protecţie, comercianţilor de sisteme de pază pentru locuinţe din municipiul Bistriţa şi principalelor firme de construcţii, magazine care comercializează materiale de construcţie sau de ambient pentru locuinţe, dar şi administratorilor de blocuri şi cetăţenilor.
Marţi, vor fi împărţite pliante, stickere, odorizante auto, brelocuri şi fluturaşi, vor fi postate afişe în principalele parcări din municipiu. Poliţiştii vor fi prezenţi în magazinele care comercializează piese auto, service-uri şi staţii de alimentare din municipiul Bistriţa
Miercuri, acţiunile Poliţiei vor viza prevenirea furturilor din societăţile comerciale, „fluturaşii preventivi” zburând în interiorul şi împrejurimile supermarketurilor din municipiu, la Profi, Carrefour, Billa, Atlantis, Lidl, Kaufland. Pentru joi şi vineri, campania IPJ BN are ca obiectiv prevenirea furturilor din buzunare, genţi şi a tâlhăriilor şi a victimizării pe linie rutieră.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5