Sărbători relativ liniştite, cu 228 cazuri, pentru echipajele medicale de urgenţă!

„În acest an,  perioada Sfintelor Sărbători Pascale a fost o perioadă relativ liniștită față de anii anteriori, în ceea ce privește activitate operativă și evenimentele speciale”, susţine managerul general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, dr. Muzsi Annabella.

Potrivit acesteia, în această perioadă, SAJ-BN a asigurat activitate cu un număr mediu de 10,5 echipaje tip B2 (cu asistent medical)/ tură de 12 ore/județ şi 1 echipaj consultații la domiciliu (cu medic)/ 24 ore/județ. Dispeceratul Medical Județean Integrat ISU-SAJ a înregistrat un număr de 237 solicitări din care 228 (96.20%) urgențe medico-chirurgicale  şi 9 (3,80%) consultații la domiciliu. Media intervențiilor, pe cele 5 ture de 12 ore ale perioadei sărbătorilor, a fost de 45,60 solicitări/12 ore, vârful activității înregistrându-se în tura de zi din 2 mai (intervalul orar 7-19), când au fost înregistrate şi deservite un număr de 64 solicitări /12 ore.

Din volumul total al solicitărilor de urgență (228 solicitări), un număr de 161 (70,61%) au fost deservite de echipajele de urgenţă din cadrul SAJ-BN, 67 (29,39%) fiind alocate echipajelor SMURD. Din fericire, în aceste zile nu au fost înregistrate incidentele deosebite (accidente rutiere, agresiuni etc.), cazuistica fiind constituită din afecțiuni comune acute sau acutizări ale unor afecțiuni cronice.  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5