Școala Gimnazială Budești - o școală pentru fiecare

     Școala Gimnazială Budești  se regăsește printre unitățile de învățământ care au fost cuprinse în Programul Național pentru  Reducerea Abandonului Școlar, proiectul având titlul ,, Școala Gimnazială Budești- o școală pentru fiecare”.

            Proiectarea activităților s-a bazat pe respectarea drepturilor copiilor, promovând egalitatea tuturor, indiferent de culoare, sex, limbă, origine etnică sau socială, de situația materială, eliminarea discriminării, a prejudecăților sau diferitelor stereotipii.

            Obiectivele proiectului vizează îmbunătățirea situației la învățătură și a promovabilității prin participarea elevilor din ciclul gimnazial la activități de educație remedială și activități extracurriculare, creșterea ratei de participare la Evaluarea Națională VIII , creșterea ponderii mediilor peste 7 și reducerea absenteismului.

            Dintre activitățile derulate amintim: activități de prevenire pentru dezvoltarea abilităților socio-emoționale, activități de formare pentru cadrele didactice, workshop-uri pentru părinți, activități de intervenție de tip educație remedială, cluburi, cercuri tematice organizate în școală, cerc de pictură, sportiv, ecologie, excursii și serbări școlare.

            Prin participarea la activități elevii au dobândit  competențe și abilități sociale utile în comunicarea  eficientă cu ceilalți, în înțelegerea emoțiilor altei persoane și în gestionarea propriilor emoții, au învățat tehnici pentru  gestionarea situațiilor dificile și a conflictelor, au colaborat  în cadrul echipelor pentru găsirea și selectarea celor mai bune idei în vederea  rezolvării problemelor.

             Echipa de implementare  de la Școala Gimnazială Budești depune un efort constant pentru a face din școală un loc pentru fiecare.

            Prof. Chereji Mirela


 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5