Școala Gimnazială Budești-o școală pentru fiecare

Școala Gimnazială Budești  implementează pe parcursul a trei ani școlari proiectul cu  titlul „Școala Gimnazială Budești- o școală pentru fiecare”,  din cadul  Programului  Național pentru  Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS).

            Printre activitățile de interventie din cadrul proiectului PNRAS se numără excursia școlară la care participă anual elevii din clasele V-VIII.  Pentru realizarea acestui demers didactic, Școala Gimnazială Budești a prevăzut în bugetul PNRAS sume special alocate pentru atingerea obiectivelor urmărite în timpul desfășurării acestui tip de activitate extracurriculară.

Excursia organizată în acest an școlar a avut loc la finalul lunii iunie, și a urmărit aprofundarea unor conținuturi dobândite la orele de istorie, geografie, științe și sport.

            Primul obiectiv turistic la care grupul de elevi a poposit a fost Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud unde elevii au  vizitat, rând pe rând, cele patru secții  din cadrul complexului descoperind astfel bogata istorie a județului nostru. Următorul obiectiv inclus pe lista excursiei a fost Complexul Sportiv din Unirea unde elevii au avut ocazia să intre pentru prima dată pe un teren de sport multifuncțional, au vizitat sala de forță, și-au făcut planuri în ceea ce privește viitorul lor sportiv. De la Unirea, drumul a continuat spre nordul țării, în Depresiunea Dornelor, mai precis în municipiul Vatra Dornei pentru a vizita Muzeul de Stiințele Naturii și Cinegetică și parcul natural  amenajat în anul 1862 declarat rezervație dendrologică. La Muzeul de Științele Naturii  și Cinegetică copiii au admirat  expozițiile de urși bruni, cerbi și căpriori, cocoși de munte, precum și multe alte specii de păsări și mamifere din  zonele de deal și de munte.

 Deși execursia s-a desfășurat pe parcursul unei zile, elevii participanți au avut ocazia să străbată cu mintea secole de istorie admirând efortul omenirii din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre, au descoperit tainele sportului și modul în care îți poți disciplina corpul și nu în ultimul rând frumusețea naturii , a zonelor geografice și a formelor de relief întâlnite pe traseu.

 

Prof. Chereji Mirela

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5