Proiectul ERASMUS+ derulat de Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița a debutat în Turcia prin prima întâlnire transnațională

Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița, reprezentată cu cinste în Turcia

prof. Cristina Hădărău, responsabil proiect

Proiectul Erasmus Think Wisely, Take the Best Decision a avut ca primă activitate întâlnirea transnațională din Turcia. Cei cinci parteneri din proiect, Turcia, Italia, Bulgaria, Polonia și România, s-au întâlnit în perioada 13- 19 noiembrie 2017 pentru a stabili programul următoarelor activități. Fiecare partener va aborda una din temele proiectului în timpul mobilităților care includ elevii. Astfel, în Polonia, tema principală a activităților este imigrația. În Italia se vor dezbate teme legate de democrație, urmând ca în Bulgaria să se analizeze diferitele forme de discriminare în societatea contemporană. România va încheia aceste mobilități prin analiza implicării civice. Aceste activități vor familiariza elevii cu problemele societății contemporane, permițând o analiză critică, comparativă.
Delegația din Bistrița a fost formată din director Ancuța Mihaiu, coordonator proiect Cristina Hădărău, responsabil impact și evaluare Anamaria Tofan.
Școlile gazdă, Periham Kemal Cuna Ilkokulu din Afyonkarahisar și Școala din Emirdag ne-au dat ocazia să ne familiarizăm cu specificul educațional și cultural din Turcia, prin participare la activități școlare și extrașcolare. Responsabilul guvernamental pe probleme de educație și-a arătat susținerea și interesul invitând delegațiile din proiect la discuții constructive pe tema proiectului. Fiecare școală a prezentat specificul educațional din propria țară și provocările care apar în educația elevilor, în contextul social, economic și politic actual.
De asemenea, gazdele ne-au dat șansa să vizitam zonele istorice ale regiunii și ne-au facilitat cunoașterea societății din Turcia prin vizitarea de instituții culturale sau de formare profesională. Între toți participanții la proiect s-au dezvoltat relații de simpatie, de respect și de interes în găsirea de soluții comune la un subiect actual pe care proiectul îl abordează, globalizarea. Activitățile viitoare vor detalia aceste aspecte.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5