Proiectul Erasmus de la Școala Gimnazială Nr.1 la a treia întâlnire internațională

           Workshopul de diseminare a activității  Discriminarea din cadrul proiectului ERASMUS+,THINK WISELY, TAKE THE BEST DECISION 2017-1-TR01-KA219-046263_3, s-a desfășurat azi la   Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița. Elevii și profesorii, care au participat în perioada 15-21 octombrie 2018 la schimbul internațional găzduit de școala Geo Milev din Grohotno Bulgaria, au prezentat în fața colegilor experiența acumulată pe parcursul unei săptămâni de muncă intensă.

           Astfel, prezentările au ilustrat parcursul activităților pentru mobilitatea din Bulgaria. Elevii au desfășurat activități de pregătire pentru a ilustra formele de discriminare existente în societatea românească. Demersul lor a vizat interviuri la autorități, respectiv la departamentul responsabil din cadrul Primăriei Bistrița. Aici au aflat despre programele care se desfășoară în județul nostru pentru combaterea discriminării. De asemenea, la fundația Inocenți, elevii au purtat discuții și au vizionat documentare referitoare la șansa copiilor cu deficiențe la o viață mai bună. Toate aceste aspecte au fost prezentate școlilor din proiect, I.C.Verga- Comiso, Italia,  Periham Kemal Cuna  Ilkokulu- Emirdag,Turcia, Skola Podstawowa- Poznan, Polonia.

         În Bulgaria, cinci elevi și doi profesori din școala noastră  au participat la workshopuri, au vizitat insituțiile abilitate din Bulgaria, au fost primiți la Inspectoratul Școlar. Toate delegațiile participante au făcut schimburi de bune practici. Elevii au vizionat filmele pe care le-au întocmit pentru activitățile din proiect, au realizat prezentări, au luat parte la dezbateri vizând diverse aspecte ale discriminării. Pe lângă sesiunile de lucru, școala gazdă a organizat evenimente de promovare a interculturalității, în cadrul unei seri cu muzică și dansuri tradiționale. Bagajul emoțional a completat bagajul de cunoștințe noi cu care fiecare delegație s-a întors acasă. Derularea acestui proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene  a fost o reală șansă pentru ca participanții direcți și cei indirecți să privească dintr-o perspectivă mult mai largă problemele lumii contemporane:migrația, democrația, discriminarea, implicarea civică.

      Coordonatorii proiectului au avut întâlniri de pregătire a noilor activități din proiect. Următoarea va fi găzduită de Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița în luna martie 2019.

Anamaria Tofan, responsabil diseminare

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5