Școala Gimnazială „Viorel Nimigeanu” Nimigea de Jos a primit oaspeţi din Germania, Estonia, Macedonia de Nord şi Spania!

Săptămâna  17-21 octombrie a reprezentat o perioadă plină de activități. Am primit vizita partenerilor din cadrul proiectului  ”Jobs for the Future”. Oaspeții noștri sunt elevi și profesori din școlile: Mörike-Realschule, Heilbronn (Germania), TüriPõhikool, Türi (Estonia), OOU “MetodiMitevskl-Brico” Lozovo (Macedonia de Nord) și Den Norske Skole Costa Blanca, L'Alfaz del Pi (Spania).

Activitățile desfășurate au fost diverse: lecții demonstrative, prezentări de programe și aplicații, ateliere pe tema proiectului, vizite la operatori economici (Firma Megatitan Beclean) și instituții de învățământ (Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean – cu echipa Esentza Robotics – unde elevii au asistat la o demonstrație practică). Centrul Național de informare și promovare turistică Bistrița a fost o altă etapă a ”călătoriei”. Aici am găsit informații interesante despre istoria Bistriței, urmate desigur de o vizită prin centrul orașului, zona Sugălete și Casa Argintarului. Herghelia Beclean, Colibița și Castelul Dracula au fost alte destinații pentru elevii și profesorii din această mobilitate.

Îmbinând utilul cu plăcutul, vizitând firme, școli și instituții, oferim copiilor o viziune cât mai completă asupra prezentului, dar mereu fiind conștienți că viitorul se clădește azi – aceasta fiind și tematica proiectului ”Jobs for the Future”.

prof. Florin Bindea

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5