Scrisoare deschisă

semnată cu dezamăgire de Daniel Suciu, preşedinte TSD Bistriţa-Năsăud

Nu credeam că proaspătul ales preşedinte al tinerilor pedelişti îşi va începe mandatul curajos prin batjocorirea unui monument al naturii. Nu credeam că responsabilitatea unor tineri politicieni se măsoară doar în acte de bravură prosteasca, pe care le mai fac şi publice.

Şi totuşi, nu credeam şi nu aşteptam mai mult de la o organizaţie de tineret, cea a PD-L, care şi-a făcut un titlu de glorie din a lăuda şeful de partid până la apelative jenante. Până la urmă, cum e turcu-i şi pistolul, iar tinerii pedelişti, cei atât de extaziaţi de mănuşa de fier a preşedintelui Ioan Oltean, nu au avut de unde şi de la cine să înveţe ce înseamnă respectul faţă de oameni şi faţă de mediul înconjurător.

Tineretul Social Democrat trage un semnal de alarmă faţă de atitudinea colegilor noştri din PD-L care şi-au permis, pentru că sunt la putere, să facă escaladă şi să îşi bată joc de monumentul naturii “Râpa cu păpuşi” de la Domneşti. Până la urmă, nici nu mai întrebăm dacă omologii noştri au plătit pentru găzduirea de la cantonul CFR Şieu, unde probabil s-au specializat politic, sau a rezolvat dintr-un telefon Ioan Oltean, ca doar statul e generos şi ei conduc ţara aceasta.

Credem cu adevărat că misiunea tinerilor în politică este cu totul alta, să fie exemple de urmat pentru cei care vor să facă ceva pentru societate, tocmai de aceea îi cerem prefectului, care a performat în cadrul OTDL, să ia cele mai urgente măsuri pentru ca asemenea acte de vandalism să nu se mai producă, mizând pe buna relaţie dintre fostul membru PD-L şi actualii juni amatori de escalade nesimţite.

Totodată, ştiind preocuparea premierului Emil Boc pentru bunul simţ şi respectarea semenilor săi, dovadă grija pe care Guvernul o poarăa românilor în ultimii 3 ani, îi atragem atenţia că mai tinerii săi colegi de la Bistriţa vandalizează monumente ale naturii şi îi cerem şi domniei sale să îi domolească, să îi povăţuiască şi să le explice regulile de bună purtare în societate. Sau, dacă i se pare necesar, să folosească mănuşa de fier a secretarului general Ioan Oltean, atât de popular printre tinerii din PD-L.

Aştept reacţia instituţiilor statului, de la prefectul judeţului, la cele de mediu abilitate, pentru că un asemenea comportament nu are cum să rămână nesancţionat într-o societate europeană normală.