Scrisoare deschisă

Domnului primar

În data de 10.08.2011 aţi avut o intervenţie televizată pe tema cîinilor fără stăpîni.

Avînd în vedere că

aproximativ 15 minute nu a fost sonor

aţi fost singurul invitat al emisiunii

nu s-a putut interveni telefonic (pe ecran s-a afişat un număr în timpul emisiunii şi un altul după; e drept că diferea o singură cifră)

ANIMATERRA crede că este necesar să clarifice unele aspecte

Astfel:

Într-adevăr, din greşeală au ajuns să fie publicate unele imagini din adăpostul vechi, pentru care ne cerem scuze, dar cele mai multe sînt din adăpostul nou şi reprezintă realităţi. Putem pune la dispoziţie fotografii inclusiv din 24.07.2011 (cu dată şi oră). Nu cred că negînd problemele ele se vor rezolva. Haideţi să nu mai aplicăm politica struţului!

V-au trebuit 10 zile de la ultima vizită permisă a asociaţiei noastre şi pînă la ieşirea primăriei în public, adică din 24.07.2011 pînă în 4.07.2011. Sigur că în acest timp s-au remediat unele lucruri în adăpost. Lada frigorifică a fost adusă după data de 24.07.2011, cu certitudine că s-a făcut curăţenie, etc., cabinetul medical fusese amenajat înainte şi putem certifica faptul că a fost foarte ordonat, aşa cum este orice încăpere nefolosită.

Este drept că acum se foloseşte, dar ce folos dacă se sterilizează numai masculi?

Realitatea este că, dacă nu ar fi ieşit ANIMATERRA cu adevărul în public, primăria nu ar fi mişcat un deget.

Şi s-a mişcat în exces: a masacrat aprox. 60 de cîini!

Bravo medicilor veterinari implicaţi!!! Dar sînt tineri şi mai au şansa să înveţe să spună „nu” atunci cînd li se cere ceva ce contravine convingerilor lor.

Acum, noi vă credem că este stresant să se uite cineva la tine ce şi cum faci. Dar aici sînt două aspecte: viaţa animalelor şi banul public. Credem că avem dreptul să ne interesăm şi de una şi de alta.

Animalele sînt ţinute vai de capul lor. Din imaginile recente reiese că sînt slabe, deci nehrănite, iar în ce priveşte banul public, reluăm o analiză a cifrelor preluate de la dumneavoastră:

48.000 lei hrană.

Aceasta înseamnă (dacă luăm în considerare capacitatea de 120 de animale) 1,10 lei pe zi de animal. Cam ce mîncare se poate procura pentru suma aceasta? Dar se susţine că animalele sînt hrănite de 3 (trei) ori pe zi!!

46.300 lei medicamente, plata medicului şi alte materiale

Tot ce putem susţine este că animalele nu au fost tratate şi nu au fost sterilizate (cu excepţia a 30 masculi şi 2 femele). Acţiunea s-a început mai serios acum, în urma intervenţiei ANIMATERRA, dar din păcate numai pentru masculi.

75.000 salarii 6 persoane angajate

Pe lăngă medicul veterinar la adăpost s-au mai aciuat:

3 îngrijitori, 1 şofer şi 2 persoane care să prindă animalele. Chiar avem bani să plătim atîţia trîntori?

Nu punem întrebări legate de banii alocaţi pentru medicamente, plata medicului şi alte materiale (46.300 lei), pentru că sîntem convinşi că există documente justificative pentru absolut totul, dar ştim cu certitudine că pînă în data de 24.07.2011 nu s-a făcut nimic.

Acum, cine manipulează opinia publică? Ce impresie primeşte contribuabilul cînd aude astfel de cifre? 169.300 lei, care din păcate pînă la 24.07.2011 nu aveau acoperire în realitatea existentă la adăpost. Să sperăm că de aici încolo se vor schimba treburile. Sînt aceste realităţi motive de supărare? Dacă da, nu ANIMATERRA este răspunzătoare de situaţia de fapt în adăpost.

Apropo de documente justificative: cum rămîne cu organele de animale, sînt ele o donaţie sau nu? Cu cîtva timp în urmă un reprezentant al primăriei flutura facturi eliberate tocmai pentru organe de animale, achiziţionate deci de primărie pe bani. Oricum bine ar fi, ca animalelor să nu li se mai dea acele organe pentru că angajaţii de la adăpost nu le fierb, ci în cel mai bun caz le dau un clocot într-un butoi total insalubru

Accesul pe baza unei „solicitări de cerere” (vorba purtătorului de cuvînt al primăriei) este doar o măsură ca să vă asiguraţi că nu puteţi fi prinşi în off side cum se spune: ştiţi cu o zi înainte că aveţi o vizită şi atunci adăpostul va aranjat pentru „ochii soacrei”.

Domule primar, aţi fi avut de cîştigat mult mai mult, dacă în emisiune ar fi fost cineva care să nu vă împărtăşească părerile, pentru simplul fapt că nimeni nu are dreptate sută la sută. Dintr-o discuţie, fie ea şi cu scîntei, s-ar putea clarifica multe şi ambele părţi ar putea să-şi vadă mai bine erorile, dacă sînt de bună credinţă şi nu sînt încăpăţînate.

Părerea noastră este că aceste discuţii sînt sterile şi nu duc la ceea pentru ce ne implicăm noi: bunăstarea animalelor din adăpost şi cheltuirea judicioasă a banului public.

Haideţi să vedem ce este de făcut pentru ca această problemă atît a cîinilor cît şi a locuitorilor oraşului să găsească o soluţionare durabilă, pentru că nu avem încredere că - după ce trece valul - lucrurile nu se vor întoarce la starea dinainte de 24.07.2011.

Nu credem că soluţia este să vă încăpăţînaţi să nu externalizaţi acest sector sau cel puţin să permiteţi ANIMATERRA să se ocupe în continuare de adăpost. Nu credem că argumentul conform căruia îi stresăm pe angajaţii adăpostului este valabil. Nimeni nu le-a cerut vreodată mai mult decît să-şi facă treaba pentru care sînt plătiţi din bani publici.

Facem deci invitaţia la un dialog civilizat în urma căruia să aibă de cîştigat atît oamenii (ne referim la locuitorii oraşului) cît şi animalele, un dialog fără aroganţă şi cu flexibilitate din ambele părţi.

Problema se poate soluţiona destul de repede, dacă există disponibilitatea necesară. Vă asigurăm că ANIMATERRA este dispusă oricînd la un dialog constructiv.

Pentru ANIMATERRA

Rosina Bachner

Preşedinte

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5