Scrisoare deschisă către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud: De ce Craiova va avea parcul de distracții Dracula și nu județul nostru?

Stimate domnule președinte și stimați consilieri județeni din toate partidele politice,

Primarul şi turismul „Dracula” la Bistriţa

Nevoia unei atracţii turistice internaţionale a judeţului Bistriţa-Năsăud!

Subsemnatul Bojor Florin Ioan, absolvent al masteratului în turism oferit de Universitatea Babeș-Bolyai extensia Bistrița, mă adresez domniilor voastre cu simpla întrebare: De ce Craiova va avea parcul de distracții Dracula și nu județul nostru?

Toată lumea interesată de turism știe că județul nostru este prezent în celebrul roman Dracula al lui Bram Stoker, 1897. Mai precis, jurnalul personajului principal Jonathan Harker debutează cu descrierea călătoriei acestuia la Bistrița și drumul până la castelul contelui Dracula din Pasul Bârgăului – Pasul Tihuța.

Însă se pare că alte zone și localități precum Sighișoara și zona Bran scot roadele financiare ale acestui mit, în timp ce conducătorii județului nostru din toate partidele politice fac întâlniri și schițează teorii și planuri doar pe hârtie.

Inclusiv foștii conducători ai Partidului Comunist Român au arătat deschidere față de acest brand de importanță mondială și au construit un hotel în Pasul Tihuța. Noi în ultimii 25 de ani am tot povestit și povestit, am pus o statuie a scriitorului Bram Stoker și o plăcuță pe un perete din Bistrița.

La începutul anilor 2000 s-a dorit deschiderea unui parc de distracții la Sighișoara, însă inițiativa s-a dovedit o înșelăciune tipic românească. Dar ideea nu a murit și Autoritatea Națională pentru Turism dorește să construiască din fonduri europene un parc tematic între Sighișoara și Brașov.

Mai nou aflăm că municipiul Craiova va avea primul parc de distracții Dracula din fonduri europene accesate împreună cu municipiul Plevna din Bulgaria. În ultimii doi ani de zile primăria Craiova a curățat o zonă poluată din suburbia orașului și de curând au terminat studiul de fezabilitate, urmând numai să acceseze banii europeni. Toate acestea în contextul în care Craiova luptă pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Stimate domnule președinte și stimați consilieri județeni de la toate partidele politice: să înțeleg că noi bistrițenii pierdem și această oportunitate a parcului de distracții Dracula? Dacă Bram Stoker ne-a făcut cadou una dintre cele mai cunoscute legende ale umanității noi nu putem face nimic ca să aducem turiști la Bistrița? De ce Sighișoara, Brașovul, Branul și Craiova ne-o iau în față în exploatarea mitului Dracula? Oare va finanța Uniunea Europeană atâtea parcuri de distracții Dracula? De ce noi bistrițenii trebuie să fim ultimii?

Prof. Florin I. Bojor

Comentarii

30/09/15 14:13

Chiar că mă surprindeţi d-le Bojor! De când aţi devenit avocatul lui"dracu"-land? Mă aşteptam de la d-voastră să veniţi cu o altă propunere (doar sunteţi teolog, din câte ştiu) şi anume construirea în judeţ, de ce nu, a unui EDEN-land. Parcă ar suna mai bine. S-auzim numai de bine!

01/10/15 11:46
Balan Marius- e...

Noi nu suntem instare sa asfaltam macar parcarea din fata hotelului DRACULA, unde vin turisti de pe toate continentele. D-aia nu putem visa la mai multe! Nu ai cu cine !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5