Urmaşul lui Bram Stoker, promotor al promovării internaţionale a Văii Bârgăului şi a Pasului Tihuţa

Preşedintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, s-a întâlnit …joi cu Dacre Stoker, stră-strănepotul lui Bram Stoker, autorul romanului Dracula, Aaron Sagers -  regizon Travel Channel şi jurnalist colaborator CNN şi BBC, dfar şi cu scriitorul olandez Hans Corneel de Roos. Discuţiile au condus spre          găsirea unor puncte comune între strategia de dezvoltare turistică a judeţului Bistriţa-Năsăud şi proiectul lui Dacre Stoker, ”Dracula, Bram Stoker, Ghid de călătorii”.  

Astfel, s-a convenit demararea unui proces amplu de colaborare între Consiliul Județean şi Dacre Stoker, pornind, într-o primă fază, de la o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea strategiei de dezvoltare a turismului pe Valea Bârgăului. De cealaltă parte, Consiliul Județean va fi partener şi va susține prin toate mijloacele pe care de are la dispoziţie proiectul ”Dracula, Bram Stoker, Ghid de călătorii”. Nu în ultimul rând, atât Dacre Stoker, cât şi Hans Corneel de Roos și Aaron Sagers vor fi prezenți şi vor susţine organizarea în parteneriat cu Consiliul Județean a unor evenimente de talie internaţională, ei fiind promotorii lor.

“Mă bucur că am reuşit ca în această seară să cunosc nişte oameni veniţi de peste mări şi ţări, alături de care am descoperit că avem un scop comun: dorinţa de a arăta lumii întregi că ”adevărata casă” a brand-ului Dracula este Pasul Tihuţa. A fost o surpriză foarte plăcută faptul că atât domnul Stoker, cât şi domnul de Roos au salutat propunerea mea de a ne alia în două mari proiecte vitale şi extrem de importante pentru Bistriţa-Năsăud şi pentru România: ”Dracula, Bram Stoker, Ghid de călătorii” şi proiectul integrat de dezvoltare turistică a Văii Bârgăului, al cărei principal punct de atracţie este legenda Contelui Dracula. Am primit promisiuni din partea domnului Aaron Sangers, care reprezintă unele dintre cele mai importante trusturi mondiale de presă: CNN, BBC şi Travel Channel, că ne vom bucura de suportul său în promovarea internaţională a proiectelor noastre.

Astăzi putem spune că avem un moment 0, din care vom începe în mod concret dezvoltarea, sper eu, a uneia dintre principalele atracţii turistice din Europa. În urma implementării acestor proiecte îmi doresc ca operatorii din turism să aibă toate condiţiile pentru a-şi dezvolta armonis afacerile, iar tinerii de pe Valea Bârgăului, locuri de muncă bine plătite”, a declarat preşedintele CJ BN, Radu Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5